Асоціація у співпраці з Проектом USAID/FST провела корпоративні тренінги з вендорного фінансування

Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців» у співпраці з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору»  продовжує надання технічної допомоги з розробки та впровадження нових інструментів лізинговими компаніями. В рамках цієї співпраці 19-20 листопада були проведені практичні тренінги з питань розробки та впровадження програм вендорного фінансування Vendor Finance: Deep Dive. Ці тренінги є наступним кроком щодо впровадження інструментів вендорного фінансування розпочатого Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців» у співпраці Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» у червні цього року. В червні 2018 року іноземним експертом Проекту, Катаржиною Качмарек, було проведено спеціалізований тренінг з роз’яснення суті «вендорних програм». Після тренінгу надійшло багато запитань щодо того, яким чином проводити переговори щодо імплементації вендорної програми; яким чином структурувати ефективну вендорну програму; які істотні умови та ключові показники ефективності (KPI) варто включати в цю програму та багато інших.

Враховуючи зацікавленість компаній в практичних порадах щодо розробки та впровадження вендорних програм фінансування, компаніям-учасникам Асоціації був запропонований корпоративний тренінг Vendor Finance: Deep Dive. 19 та 20 листопада Катаржина Качмарек провела 4 корпоративних сесії для учасників Асоціації, а саме: Кредобанк, VAB Лізинг, УЛК Ленд-Ліз та УЛФ Фінанс.

Тренінги викликали жвавий інтерес у членів Асоціації. Всі чотири запропонованих сесії були оперативно обрані членами Асоціації. Тренінги мали практичних характер, більшість часу вони проходили в форматі діалогу адже у представників компаній було багато питань до пані Кочмарек, а «закритий», корпоративний формат тренінгу дозволяв вибудувати відкриту відверту розмову з метою пошуку практичних інструментів початку вендорних програм в компанії а для тих учасників Асоціації, хто вже має такі програми в своєму арсеналі, інструментів їх покращення і розвитку.

Катаржина Качмарек (Katarzyna Kaczmarek) займає посаду Менеджера міжнародних програм в компании De Lage Landen International (DLL). Пані Качмарек має 20-річний досвід у вендорному фінансуванні та фінансовому лізингу. Має великий досвід у запуску та супроводжені вендорних програм, освоєння нових для вендорних програм секторів (харчування та сільське господарство, охорона здоров’я, транспорт, промисловість та будівництво).

De Lage Landen International Є одним із світових лідерів у сфері вендорного фінансування. Компанія була заснована в 1969 році в Ейндховені, Нідерланди і надає фінансові рішення у галузях сільського господарства, харчової промисловості, охорони здоров’я, охорони довкілля, будівництва, транспорту, промисловості тощо.

Пані Качмарек вперше відвідала Україну в рамках V Міжнародної Конференції «Лізинг в Україні: нові виклики та можливості”, яка з успіхом відбулась 2-13 квітня 2018 року у Львові і була організована Асоціацією “Українське Об’єднання Лізингодавців” за підтримки Проекту USAID “Трансформація фінансового сектору”.