Avis Україна якісно переформатувала свій прокатний автопарк, враховуючи потреби міжнародних місій в Україні та корпоративних клієнтів

З середини 2022 року автопарк провідної компанії з лізингу та прокату автомобілів Avis Україна поповнився пів сотнею нових автомобілів, це переважно, пікапи, позашляховики та мікроавтобуси. Так компанія відреагувала на транспортні потреби міжнародних організацій та фондів, представники яких відвідують Україну для допомоги під час війни, в тому числі, й міжнародних медіа, а також своїх постійних користувачів. Компанія надає автомобілі таким представникам для поїздок у віддалені регіони або для переміщення великої кількості людей чи необхідного вантажу.

Андрій Бовенко, директор департаменту прокату авто, Avis Україна: «Ми були вимушені змінити підходи до фліт-менеджменту та переформатували наш автопарк: зменшили кількість автомобілів які втратили свою популярність – це автомобілі малого та середнього класу та збільшили кількість мікроавтобусів, комерційної техніки, пікапів та позашляховиків всіх класів».   

З початку війни Avis Україна втратила велику частину клієнтів, зокрема, іноземних туристів, ця категорія була об’ємоутворюючою для автопрокатного бізнесу мережевої прокатної компанії. Натомість, новими клієнтами компанії стали міжнародні місії в Україні. Враховуючи специфіку діяльності цих організацій, компанія придбала в свій парк нові позашляховики: VW Touareg, Toyota RAV4, VW Tiguan, Skoda Kodiaq, пікапи Toyota Hilux, мікроавтобуси Hyundai Staria, Toyota Proace Verso.

Всього у компанії 16 груп автомобілів. До початку повномасштабного вторгнення, найбільшим попитом користувались групи А, В, С – економні малолітражні автомобілі. Серед нових надходжень автомобілів такої категорії до автопрокатного парку Avis Україна з’явились нові Toyota Corolla.  

Окрім цього, компанія отримала в свій парк повнопривідні вантажні цільнометалеві фургони VW Crafter, окрім існуючих в цій групі Ford Transit.

Також, за останній рік в парку Avis Україна гідне місце зайняли німецькі електромобілі VW ID.5, які отримали стабільний пул своїх користувачів, а компанія пролонгує на їхній прокат акцію оренда за пів ціни, поки вивчає попит. До того ж, повертати електромобілі після прокату можна лише на 20% зарядженими при видачі зарядженими на 100%, а це додаткова економія для користувачів, бо при прокаті автомобіля на кілька днів може вистачити й однієї зарядки. Зазвичай, прокатні автомобілі видаються з повним баком і повертати їх потрібно також з повним баком.      

Avis Україна – підрозділ міжнародного провайдера послуг з прокату та лізингу авто Avis, який має офіси у 185 країнах світу. В Україні компанія надає широкий спектр транспортних послуг під брендами Avis (з 1997 року) та Payless (з 2016 року) – від оренди на добу для фізичних осіб до формування цілих автопарків в лізинг для юридичних осіб і покликана забезпечити потребу в мобільності як в межах Україні, так і в будь-якій країні світу, де розташовані офіси Avis. Тел. 0 800 305 303, [email protected]