Щорічні загальні збори Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців»!

28 лютого 2018 року відбулися щорічні Загальні збори Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців» в яких прийняли участь провідні лізингові компанії України.

Директор Асоціації, Марина Масіч, відзвітувала учасникам про основні досягнення Асоціації в 2017 році та розповіла про головні напрями роботи у 2018, серед яких ключовими являються плідна співпраця з Проектом USAID/FST спрямована на розвиток ринку лізингу України, запровадження загальноукраїнське ренкінгуваня лізингових компаній та удосконалення нормативної бази щодо лізингових послуг.

Представниками Асоціації був представлений рейтинг лізингових компаній – членів Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців», які за підсумками 2017 стали лідерами в сфері автомобільного лізингу та лізингу сільськогосподарської техніки в Україні.

Так, лідерами за кількістю нових автомобілів, проданих у лізинг стали:

1.      «ОТП Лізинг» – 1615 автомобілів, що складає 27,4% від загального обсягу автомобілів реалізованих компаніями – учасниками Асоціації.

2.      «УЛФ-Фінанс» – 1249 автомобілів, що складає 21,2% вибірки.

3.      «Порше Лізинг Україна» – 1117 машин, що являє собою 19% від загального обсягу.

Важливо відзначити, що основним предметом лізингу в Україні, що займає понад 70%, як і раніше залишився автомобільний транспорт. Обсяг переданих у лізинг автомобілів у 2017 році компаніями-членами Асоціації склав 5871 автомобілів, що являє собою  зростання в порівнянні з минулим роком на 30%.

Беззаперечним лідером в галузі лізингу сільськогосподарської техніки в Україні стала компанія «ОТП Лізинг», яка передала у лізинг 701 одиницю СГ техніки на загальну суму близько $50 млн. гривень, що являє собою більшу кількість техніки та обладнання, ніж за весь 2016 рік всіма членами Асоціації. Таким чином вона реалізувала 80% від загальної кількості техніки переданої в лізинг компаніями-членами Асоціації (загальна кількість техніки складає 880 одиниць).

Також, членами Асоціації було обговорено проблеми, що перешкоджають розвитку Асоціації та зростанню кількості її членів.

По завершенню Загальних зборів учасники взяли участь у фуршеті, який став неформальним майданчиком для обговорення думок, щодо розвитку лізингового Ринку.