Відбулася ІІІ Міжнародна конференція з лізингу

ІІІ Міжнародна конференція з лізингу, організована Асоціацією лізингодавців України, підвела підсумки року та озвучила прогнози  розвитку індустрії на майбутнє. Захід пройшов за підтримки  федерації Leaseurope, зібравши  понад 120 учасників з Європи, Росії, Білорусі та України.

Асоціація уже втретє проводить такий форум, і цього разу організатори  зосередили увагу на життєво важливих для галузі тенденціях фінансових ринків України та Європи, проблемам ризик-менеджементу, автопрокату тощо. Вперше цілий блок доповідей був присвячений питанням лізингу в сільському господарстві. Захід було присвячено урокам кризи 2008-2009 років.

Спікерами конференції стали провідні експерти європейської лізингової індустрії та керівники кращих українських і російських компаній.

Першим спікером був Анжей Кжемінскі –  член Ради директорів Leaseurope та Голова виконавчого комітету Польської асоціації лізингу. І хоча через технічні проблеми в  останній момент пан Кжемінскі не зміг особисто бути присутнім на форумі, за допомогою сучасних засобів зв’язку він спромігся зробити надзвичайно цікаву відео доповідь. Вона була присвячена підсумкам ринку лізингу в Центральній і Східній Європі, зокрема Польщі.

Влучними та змістовними були доповіді  Кирила Царьова, Президента Лізингової Асоціації  Росії, заступника Генерального директора «Сбербанк Лизинг», який розповів про особливості розвитку ринку лізингу в Росії, Володимира Ланового, екс-міністра економіки України, він зупинився на макроекономічному  аналізі поточної ситуації та прогнозах розвитку держави.

Роман Іваненко, Голови Ради директорів Асоціації лізингодавців, підбив підсумки роботи лізингової галузі в Україні, розповів про вплив змін в оподаткуванні на результати діяльності та окреслив перспективи розвитку цього сегменту, зазначивши, що наш ринок вкотре підтвердив статус «emergin».

Присутні відзначили виступ Руслана Алмазова, представника Радобанк Груп – найбільшого у світі лізингодавця, про роль банку та лізингової компанії у фінансуванні сільського господарства.

Значне враження, особливо на іноземних учасників, справила доповідь Іржі Матули, Генерального директора УніКредит Лізинг Україна. Вони зазначили, що це була презентація європейського рівня, яка повністю розкрила питання лізингу автотранспорту в Європі.

Дуже інформативним виявився виступ Роберта ван Альмкерка, представника Leaseurope та Директора напрямку автопрокату Асоціації Нідерландів. Він розповів про ринок автопрокату Європи та Нідерладів, методи попередження шахрайства, про політики безпеки. Галузь автопрокату, ще дуже молода та  Україні, тому цю доповідь учасники слухали з особливою увагою.

Під час  вечірнього фуршету учасники мали змогу поспілкуватися з колегами, партнерами і журналістами та налагодити нові ділові контакти.
 
Як зазначив гість із Великобританії, редактор фахового лізингового видання LeasingLife, Фред Кроулі, Україна, чи не єдина країна в Європі, яка проводить  лізингові форуми міжнародного масштабу.

Асоціація лізингодавців і надалі продовжуватиме традицію проведення Міжнародної конференції з лізингу та розширюватиме географію учасників.