Січневий номер Leasing Life вже в продажу

 Інформаційний партнер Асоціації Лізингодавців, провідне європейське  видання з лізингу , журнал  Leasing Life опублікував перший у цьому році номер. У ньому  йдеться про події на локальних європейських фінансових ринках, та загальні економічні тенденції. Січневе видання включає статті про важливі зміни у європейському лізинговому середовищі, серед  яких : придбання компанією Arval, частини активів  Commerz Real group, і як наслідок зростання на  50 відсотків транспортного парку  Аrval  ( до 36,000 транспортних засобів), та зростання кількості працівників до 200 чоловік.  Цікавою подією стало придбання компанією Siemens FS  російського лізингодавця «Дельта Лізинг»з головним офісом у Владивостоці , та представництвами по всій Російській Федерації.
   Також у січневому представлений ряд статей про  відновлення лізингового ринку європейських країн,  таких як Чехія та Німеччина , після рецесії. До вашої уваги – переклад  однієї з найбільш цікавих статей номеру «Lessors think positive»

(журнал “Leasing Life” січень  2011) «Lessors think positive» автор : Річард Райан

Лізингодавці налаштовані позитивно.
 
   Ознаки того, що впевненість повертається до лізингодавців з’явилися разом із зростанням загальних показників бізнесу і зниженням кількості безнадійних боргів.    Згідно огляду ділових очікувань , проведеного компанією  “Invigors asset” за підтримки Leasing Life та Leaseurope, у грудні 2010 року, і є п’ятим в серії досліджень, спрямованих на відстеження довіри до ринку:
86% респондентів очікують  зростання  обсягів нового бізнесу в перші шість місяців 2011 року, в порівнянні з  74%  респондентів у червні 2010 та  65% у листопаді 2009. Всього 5% очікують зниження обсягів нового бізнесу в першій половині 2011 року, а 9% не чекають зміни.   41%  респондентів очікують зниження безнадійних боргів у найближчі шість місяців,  така ж частка була і в червні 2010 .У цілому 18% заявили, що безнадійні борги будуть збільшуватися в першій половині року.
     Кількість тих, хто очікує зниження прибутків протягом наступних шести місяців склала 35%, в порівнянні з 24% у червні 2010 року,  і 15% у листопаді 2009 року. Частка учасників,  що не очікують ніяких змін  становила 42%, у порівнянні з 55% у червні 2010 року.
Проте, поєднання зростання нового бізнесу і поліпшення управління безнадійних боргів компенсує тиск на маржу. Всього 80% респондентів очікують зростання  прибутків  протягом наступних шести місяців у порівнянні з 70% у червні 2010 року і 50% у листопаді 2009 року. Тільки 6% в даний час вважають, що прибутки  будуть знижуватися.
     Очікування операційних витрат збільшуються в деяких з обстежених організацій: 28% опитаних очікували, що ці витрати  збільшаться протягом наступних шести місяців у порівнянні з 11% в опитуванні червня.  Майже половина учасників вважають, що операційні витрати залишаться рівні, а чверть вважає, що вони будуть зменшуватися.
Витрати на маркетинг залишаються  під жорстким контролем : 25% чекають на збільшення витрат , порівняно з 36% у червні 2010 року. 57%, очікують витратити протягом наступних шести місяців стільки ж скільки і в минулому році.
    Найбільший зсув в очікуваннях відбувся у витратах на обчислювальні системи, при цьому 65% респондентів чекають витратити на ІТ-системи більше протягом наступних шести  місяців, у порівнянні з 36% у червні 2010 обстежень.  32%,  не очікують ніяких змін. Інвестиції в відділ продажу збільшуються. Половина опитаних у грудні вважали, що кількість менеджерів з продажу буде збільшуватися в найближчі шість місяців, у порівнянні з 46% у червні 2010. 47% не очікують ніяких змін.
    Кількість співробітників що не впливають на продажі  також зросте, хоча зростання тут не буде таким  значним, як для sales-персоналу.  Зважаючи на загальні позитивні зміни в  діловому середовищі не дивно, що 80% опитаних респондентів були більш оптимістичними  у відношенні перспектив їхнього бізнесу в 2011 році,  і це  значно більше ніж 56% респондентів, що притримувалися тієї  ж точки зору ще в минулому червні.    Після двох років спаду і стагнації, 2011 року може бути роком відновлення європейского  фінансового ринку.