На 25% зросла кількість авто, наданих в лізинг в жовтні – Асоціація лізингодавців України

Члени Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрували 15,1% всіх легкових автомобілів, та 8% всіх легких комерційних автомобілів, що були придбані в Україні.

З підрахунками Асоціації, на ринку відбулось 25% зростання обсягів реєстрацій транспортних засобів (ТЗ) лізинговими компаніями протягом жовтня поточного року у порівнянні до минулого, і 10% за десять місяців цього року. Лізингові компанії все ще утримують високі темпи зростання цього сегменту ринку.

Серед зареєстрованих протягом 10 місяців ТЗ 71% – це нові авто, і 29% – вживані. На умовах фінансового лізингу надавались 89% ТЗ, на умовах оперативного – 11%.

Рівень проникнення лізингу в сегмент легкових авто склав 15,1% протягом десяти місяців цього року, що є меншим, ніж минулого року на 1 в.п. Це пояснюється значним приростом загальних реєстрацій нових ТЗ в Україні. В той же час, рівень проникнення в сегмент легких комерційних авто ще на початку року складав 6,5% і відповідно зріс на 1,5 відсоткових пункти протягом трьох кварталів.

Трійкою лідерів за реєстраціями нових ТЗ є ОТП Лізинг (43% від усіх реєстрацій за період), ULF Finance (18%), та Альфа-Лізинг Україна (10%). В сегменті вживаних ТЗ до трійки лідерів ввійшли компанії Автокредит Плюс (51%), ULF Finance (25%) і Авентус Лізинг (14%).

78% всіх ТЗ, зареєстрованих членами Асоціації за вказаний період – це легкові автомобілі. Найпопулярнішими легковими авто із стабільністю залишаються автомобілі марки Renault. Частка цієї марки склала 18%. До п’ятірки найпопулярніших марок також потрапили: Toyota (11%), Skoda (9%), Peugeot (9%) та VW (6%). Поза сегментом легкових авто, близько 9% реєстрацій транспортних засобів припало на вантажні автомобілі, а ще 5% – на легкі комерційні транспортні засоби. Решта сегментів мали частку, меншу за 5%