Міська рада Івано-Франківська дозволила КП «Електроавтотранс» укласти договір фінансового лізингу на придбання 9 автобусів вартістю 31,4 млн грн.


Міська рада Івано-Франківська дозволила КП «Електроавтотранс» укласти договір фінансового лізингу з фінустановою ТОВ «Ексімлізинг» на придбання 9 автобусів вартістю 31,4 млн грн.

«Електроавтотранс» придбає у лізинг чотири автобуси МАЗ 206086 та п’ять турецьких автобусів Güleryüz Cobra GD-272 LF.

Строк лізингу – 36 місяців від дати отримання кожної окремої одиниці з умовою дострокового погашення. Авансовий платіж на автобуси МАЗ – не менше 22% від вартості, на Güleryüz Cobra GD-272 LF – 25%. Відсоткова ставка – 12% річних

Міська рада уповноважила директора КП «Електроавтотранс» укласти договори лізингу та купівлі-продажу з усіма додатками і додатковими угодами відповідно до розрахунків.

Умовами договору додаткові витрати передбачені на страхування КАСКО, ОСЦПВ та додаткове страхування відповідальності.

Комунальною власністю автобуси стануть після закінчення терміну дії договору фінансового лізингу.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вніс це питання на сесію з голосу. Воно також не було опубліковане на сайті міськради за 20 днів до сесії, як того вимагає законодавство.

“Ці автобуси будуть дещо меншими від тих, які вже є у КП. Довжина їх буде 8,8-9,3 метри. Все для того, аби вони змогли курсувати і маленькими вуличками. Але незмінним залишається їхня пристосованість для людей з інвалідністю. Усі транспортні засоби будуть низькопідлоговими”, – зазначив Марцінків.