Українські банки надали на 36,5% більше лізингу в Q3 2023 році порівняно з тим самим періодом минулого року

Асоціація лізингодавців, проаналізувавши звітність за третій квартал 2023 року, оприлюднену Національним банком, відзначає позитивну динаміку кількості та вартості лізингових угод в банківському сегменті.

Так, вартість нових  угод, укладених банками за третій квартал 2023 рік,  склала 4,8 млрд. грн. що на  36,5% більше порівняно з тим самим періодом минулого року.

Послуги фінансового лізингу в другому кварталі загалом надавали 20 банків – на три оператори меньше, ніж минулого року.

До найбільш активних банків за результатами року входять: Таскомбанк (28,1% від вартості нових угод всіх банків),  ПУМБ (25,4 %) та Укргазбанк (16%).

Банківський портфель лізингових угод на звітну дату  склав 7,1 млрд. грн, тобто він зменшився на 16% порівняно з тим самим періодом минулого року. Трійка найбільших банків за розміром лізингового портфелю має частку в 59% від загальної вартості портфелів банків. П’ятірка лідерів за розміром портфеля незмінна: ПУМБ, Таскомбанк, Укрексімбанк, Приватбанк та  Кредобанк.

Частка юридичних осіб в нових лізингових угодах з банками склала 93,3 %, інші 6,7% надані в роздріб фізичним особам. В портфелях частка юридичних осіб склала 90,1%,  інші  9,9% фізичні особи.

Прес-Служба Асоціації.
+38 093 381 51 00

[email protected]
www.uul.com.ua
www.facebook.com/leasingUkraine

Довідка:

Асоціація «Українське Об’єднання Лізингодавців» – створена в 2005 році як добровільне об’єднання професійних учасників ринку лізингу. З цього ж року Асоціація входить до складу конфедерації LEASEUROPE зі штаб-квартирою у Брюсселі, що об’єднує асоціації 31 європейської країни. До складу Українського об’єднання лізингодавців входять учасники, які генерують понад 80% українського лізингового нового бізнесу. В 2019 Асоціація стала грантоотримувачем Проекту USAID/FST.