Нацбанк видав ліцензію на надання лізингових послуг ДІФКУ

Національний банк України прийняв рішення видати ліцензії на надання фінансових послуг «Державній інноваційній фінансово-кредитній установі» (ЄДРПОУ 00041467) та товариству з обмеженою відповідальністю «Лізингова компанія «Еніра» (ЄДРПОУ 44122528).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 червня 2021 року, повідомляє прес-служба регулятора.

Обидві компанії отримали ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

«Державна інноваційна фінансово-кредитна установа» була зареєстрована у відповідному реєстрі 26 лютого 2021 року, а ТОВ «Еніра» – 16 квітня 2021 року.

Раніше повідомлялося, в листопаді 2020 року Кабінет міністрів затвердив оновлену редакцію статуту Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ), передавши її в управління Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, Державна інноваційна фінансово-кредитна установа була створена з метою здійснення фінансової підтримки інноваційної діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності, а також залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку реального сектора економіки, підвищення вітчизняного потенціалу з експорту продукції, що виробляється на підприємствах галузей національної економіки, захисту і підтримки національного товаровиробника.

Джерело