Цього року в Україні спільно з компанією CLAAS буде розпочато випуск високопродуктивних комбайнів

 поточному році в Україні буде розпочато випуск високопродуктивних зернозбиральних комбайнів спільно з компанією CLAAS. Даний інвестпроект буде реалізований за кілька найближчих років, а зараз визначається оптимальний обсяг і модельний ряд техніки, яка буде проводитись. Також опрацьовуються оптимальні умови лізингу, що дозволить вітчизняним сільгоспвиробникам закупити цю техніку. Про це сьогодні йшла мова на зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з представниками компанії CLAAS, повідомляє прес-служба МінАП.

«Питання сільгоспмашинобудування в Україні сьогодні піднято на вищий державний рівень. І ми плануємо реалізовувати це завдання шляхом спільного виробництва зернозбиральних комбайнів. Ми задоволені нашою співпрацею з німецькою компанією CLAAS. Так, вже цього року на базі Херсонського машинобудівного заводу спільно з CLAAS ми плануємо запустити виробництво високопродуктивного зернозбирального комбайна. Цей спільний проект буде реалізовуватися протягом кількох найближчих років», – зазначив Микола Присяжнюк.

Також міністр запропонував спільно з німецькою стороною найближчим часом визначити оптимальні обсяги виробництва техніки і її модельний ряд. Він зазначив, що значна частина цієї сільгосптехніки буде реалізовуватися в Україні. Тому зараз опрацьовуються оптимальні умови лізингу, які дозволять українським сільгоспвиробникам придбати цю техніку.

У свою чергу, член правління концерну CLAAS, керуючий директор Ян-Хендрік Мор зазначив, що найближчим часом в Україні вже надійдуть необхідні комплектуючі. Він сказав, що німецька сторона особливо зацікавлена у виробництві сільгосптехніки спільно з українськими виробниками. Тому вже в цьому році техніка спільного виробництва має бути представлена в Україні.

Нагадаємо, що питання сільгоспмашинобудування є однією з найважливіших завдань вітчизняного сільського господарства, передбачених Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.

РБК