Лише 3% клієнтів-агропідприємств ОТП Лізинг попросили відстрочку платежів через карантин


Операційна діяльність компанії під час карантину ніяк не змінилася, і особливих проблем в роботі з клієнтами не спостерігається. Тільки 3% аграріїв попросили розглянути відстрочку платежів без штрафів.

Про це повідомив начальник відділу корпоративних продажів компанії OTP Leasing Вадим Кудрій під час прес-конференції.

«Якщо у клієнта виникають труднощі з платежами, ми готові дати відстрочку до кінця карантину без штрафних санкцій. На сьогодні це до 24 квітня, але якщо карантин буде продовжено, то спеціальні умови також будуть діяти до того часу, – говорить Вадим Кудрій. – В цілому ми спочатку пропонуємо агро клієнтам сезонні графіки, тому зараз у більшості з них максимально низькі платежі. »

Також він додає, що якщо дивитися на європейські банки, то там ситуація набагато гірша. В Україні, в агро сегменті, можна сказати проблем, пов’язаних з COVID-19, немає.

«Сьогодні реальні труднощі у тих, хто постраждав через неврожай, погані кліматичні умови в деяких районах країни. А карантин і навіть відкриття ринку землі не призводять до масового перегляду інвестиційних планів аграріїв », – зазначає він.

Вадим Кудрій також додав, що є люди, які хочуть спекулювати на цій темі, але таких одиниці.


Для довідки:  компанія «АМАКО Україна» разом з ОТП Лізинг пропонують кредитну лінію ЄБРР EU4Business  і отримання гарантованого гранту -10% на придбання сільгосптехніки, комерційних автомобілів IVECO і напівпричепів Bodex.

Також є можливість придбання  зрошувальних систем WESTERN  з 0% ставки фінансування терміном до 2 років.

Джерело: AgroPortal.ua