Відбулося спеціальне засідання Ради директорів Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”

29 травня відбулося спеціальне засідання Ради директорів, на якому було розглянуто п’ятирічну стратегію розвитку Асоціації, питання залучення банків до членства а також прийом нових членів до лав Асоціації «УОЛ».

Асоціація співпрацює з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» в рамках чотирирічної програми розвитку та підтримки фінансування малого та середнього бізнесу через інструменти фінансового лізингу. Серед багатогранної діяльності в цьому напрямку є також напрямок генерації довгострокової стратегії професійного об’єднання лізингодавців, з залученням кращого європейського досвіду. З цією метою Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» винайняв одного з провідних німецьких експертів з фінансового консалтингу – Томаса Рейнке. Після багатомісячної підготовки, експерт, разом з представниками Проекту, представив на обговорення Ради директорів «Стратегічний план та підхід УОЛ». Результатом дослідження та порівняльного аналізу інших галузевих асоціацій, стала «дорожня карта» розвитку «УОЛ» на 5 років. Директор Асоціації Марина Масіч та Голова Ради директорів Олександр Кощеєв подякували пану Томасу Ренке за фундаментальний підхід, та надзвичайно цікаві пропозиції щодо розвитку Асоціації. Всі члени стратегічного органу взяли активну участь в обговоренні запропонованих підходів по ходу якого було висунуто чимало свіжих ідей та узгоджено проведення додаткової робочої зустрічі Ради щодо імплементації наданих пропозицій.

Додатковим питанням порядку денного була концепція залучення банків-лізингодавців до членства в Асоціації та подальше лобіювання їх інтересів, виходячи з завдання Асоціації забезпечення чесних і рівноправних правил гри для всіх членів об’єднання. Вирішили – запрошувати до Асоціації всі банки, що надають послуги фінансового лізингу, для об’єднання зусиль з метою покращення умов ведення лізингової діяльності за рахунок синергії нових гравців.

На завершення засідання Рада директорів розглянула заяву лізингової компанії Fast-Finance про вступ до Асоціації та заслухала директора компанії Дмитра Богодухова. Він розповів про свій великий досвід на ринку лізингових послуг та про активну громадську діяльність задля розвитку цього ринку, про історію створення своєї групи компаній, їхню мету та очікування від спільної діяльності в рамках професійного об’єднання. Рада директорів одноголосно проголосувала за приєднання компанії Fast-Finance до Асоціації «УОЛ».
Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» –створена в 2005 році як добровільне об’єднання професійних учасників ринку лізингу. Головною метою Асоціації є «сприяння розвитку відкритого і рівнодоступного ринку оперативного і фінансового лізингу в Україні шляхом координації діяльності підприємств, що об’єдналися для захисту спільних інтересів». В той же час проголошено, що об’єднання не слугуватиме досягненню будь-яких угод між її членами щодо розподілу лізингового ринку.
Членами Асоціації є 26 провідних гравців, які представляють понад 80% ринку. Членство в Асоціації автоматично підтверджує надійний імідж лізингодавця, що здійснює свою діяльність відповідно до «Кодексу Етики» Асоціації.