Асоціація лізингодавців України отримала грантову допомогу від USAID на розвиток лізингу України

Київ, Україна (12 грудня 2019) – Сьогодні Асоціація лізингодавців України оголосила про отримання гранту від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» для посилення її діяльності, спрямованої на підтримку лізингового фінансування. Цей грант допоможе Асоціації продовжити популяризацію лізингу як інструменту для фінансування малого та середнього бізнесу (МСБ), посилити свою інформаційно-освітню роботу та підтримати професійний розвиток членів Асоціації.

Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» зазначив: «Ми пишаємося тим, що у нас є нагода підтримати лізингову галузь України».

«Протягом останніх трьох років Асоціація лізингодавців України успішно співпрацює з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» задля підтримки розвитку лізингової галузі», – сказала Марина Масіч, генеральний директор Асоціації..

«Сьогодні лізинг – це швидко зростаючий постачальник фінансування для МСБ, з прогнозованими надходженнями 24 млрд грн. у 2019 році. Грант допоможе нам розширити наші послуги для членів та зміцнити нашу Асоціацію. Ми вдячні Проекту за довіру до ринку лізингу та його професійного об`єднання».

Володимир Кузьо, керівник напряму небанківських фінансових організацій Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» сказав: «Лізинг може надати фінансування для МСБ на вигідних умовах. Ця галузь має усі можливості підтримати економіку та її відновлення. Сильна, самостійна професійна Асоціація підтримуватиме належну ринкову поведінку, представлятиме інтереси лізингу на публічній арені та сприятиме зростанню та розвитку ринку лізингу».

Грантові кошти забезпечуватимуть:

  • Популяризацію лізингу для МСБ (підготовка публікацій, розміщення інформації в Інтернеті, проведення регіональних заходів та ярмарок);
  • Вдосконалення професійного рівня учасників ринку за допомогою проведення щорічних конференцій, навчання, запровадження програми сертифікації лізингодавців та автоматизованої звітності;
  • Проведення досліджень ринку та аналізу даних перспективних галузей для лізингу в Україні, у тому числі поновлюваних джерел енергії та ІТ.

Асоціація розпочала співпрацю з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» в 2017 році як в частині зміни законодавства щодо фінансового лізингу, так і задля популяризації фінансового лізингу серед МСБ. З того часу співпраця розширилася. Зокрема, було проведено 22 регіональних заходи з інформування МСБ, міжнародну конференцію та професійне навчання для членів Асоціації з питань вендерного фінансування, управління ризиками, консультування потенційних клієнтів та маркетингу.

###

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» (УОЛ) створена в 2005 році як добровільний союз  професійних учасників ринку лізингу. Головною метою Асоціації, яка є  неприбутковою організацією, визначено завдання  «сприяти розвитку відкритого і рівнодоступного ринку оперативного і фінансового лізингу в Україні шляхом координації діяльності підприємств, що об’єдналися для захисту спільних інтересів». Сьогодні УОЛ об’єднує 27 компаній, серед яких провідні лізингові компанії та представники суміжних ринків. УОЛ є єдиною професійною асоціацією в галузі, члени якої представляють біля 80% українського ринку фінансового лізингу. Для отримання додаткової інформації про УОЛ, будь ласка, звертайтеся до Марини Масіч, генерального директора за телефоном: +38 (093) 381 51 00 або електронною поштою: [email protected]. Ви також можете відвідати веб-сайт Асоціації: http://uul.com.ua/

USAID є однією з провідних установ світу у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року.  До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів належного врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID в Україні, пропонуємо завітати на веб-сайт: http://www.usaid.gov/ukraine або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» (жовтень 2016 року – грудень 2020 року) підтримує реформування фінансового сектору в Україні. За додатковою інформацією про Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» та його діяльність, просимо звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю за телефоном: +38 (044) 237-02-10. Також пропонуємо завітати на нашу веб-сторінку: http://www.fst-ua.info/en/ та нашу сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/FSTProject.