У Харкові можуть підписати контракт про купівлю в лізинг двох недобудованих літаків Ан-140

У Харкові тривають переговори для підписання угоди про замовлення і добудову літаків Ан-140 і Ан-74.

Як передає Depo.Харків, про це 19 квітня, під час брифінгу на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві сказав заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з виробництва Ігор Фоменко.

За його словами, два літаки Ан-140, які знаходяться на високій стадії готовності на харківському авіазаводі, може в лізинг купити приватний покупець.

«По Ан-140, два літаки, я вже казав, що ми знаходимося на фінальній стадії перемовин для закупівлі цих літаків не для державного замовника, це приватний буде замовник. Якщо в нас все вийде. Я не хочу говорити, поки ми не підпишемо угоду. Але я сподіваюся, що у травні-червні ми підпишемо лізингові контракти з цим замовником і зможемо добудувати ці два літаки Ан-140 і здати в експлуатацію», – сказав Фоменко.

Він додав, що тривають також переговори про включення у державне замовлення двох літаків Ан-74, які також у недобудованому стані знаходяться на авіазаводі в Харкові.

«По літакам Ан-74. Сюди приїжджав віце-прем’єр-міністр Олег Семенович Уруський, він проводив 15 квітня нараду з державними замовниками, де проговорювалося питання включення Ан-74 в державне замовлення під державні гарантії цього року. Це буде рішення уряду, брати чи не брати, але зі свого боку ми зараз у переговорному процесі, і дуже сподіваємося, що державний замовник прийме рішення і два, як мінімум, літака цього року замовить», – наголосив Фоменко.

Джерело