Цифрові фінанси та технології в Україні

В Києві відбулась 4-а Міжнародна конференція«DIGITAL FINANCE & TECHNOLOGY».

Представники Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців» взяли участь у 4-й  Міжнародній конференції «DIGITAL FINANCE & TECHNOLOGY» яка пройшла 18 липня у м. Києві в приміщені Американської торговельної палати. В конференції прийняли участь представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), Незалежної асоціації банків України, USAID, компаній Huawei, Майкрософт Україна та провідних лізингових компаній.

Метою конференції було обговорення шляхів digital трансформації фінансового сектору України та можливостей які можуть отримати учасники ринку в разі ефективного використання новітніх підходів та технологій.

Олександр Залєтов, Член Національної комісії‚ що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розповів про стан ринку небанківських фінансових послуг та перспективи його розвитку, зокрема в розрізі digital трансформації.

Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України поділилась останніми тенденціями та викликами банківського сектору України.

Андрій Бірюков, Радник Першого віце-прем’єр міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України, розповів про «Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018 – 2020 роки» та закликав учасників ринку приймати активну участь у формуванні політик та інструментів які допоможуть концепції втілитись у конкретні заходи. Особливо увагу у представників Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців» викликала інформація про те що згадана концепція одним із пріоритетів визначає лібералізацію небанківських фінансових послуг в частині заохочення розвитку сучасних цифрових послуг на ринку з одночасним захистом споживачів та ефективною протидією шахрайству.

Представники компанії Huawei поділились досвідом імплементації цифрових рішень для фінансових установ та окреслили переваги які можуть отримати як індивідуальні компанії так і галузі загалом в разі кооперації з метою створення універсальних цифрових рішень та сучасних послуг для своїх клієнтів.

Лейтмотивом усіх виступів було те, що компанії мають змінюватися, відповідаючи викликам часу, або припинити існувати. І Україна має чимало власних рішень як це можна зробити ефективно, про що і дізналися учасники форуму, серед яких були – лізингові, страхові, фінансові компанії, галузеві Асоціації, а також представники USAID.
Фото: https://idblegacy.iadb.org