Авторинок потерпає через хакерську атаку на ресурси державного страхового бюро

Через збій у роботі сервісів Моторного транспортного страхового бюро (МТСБУ) в Україні досі не працює продаж електронних полісів «автоцивілки», про що повідомляє сайт МТСБУ.

Інформаційні ресурси Бюро були піддані масштабній хакерській атаці 14 січня. Відповідна заява передана спеціальним державним службам по боротьбі з кіберзлочинністю для проведення розслідування. Зараз виконуються роботи з відновлення роботи сервісів МТСБУ, які планується завершити у найкоротший термін.

Інформаційні ресурси МТСБУ протягом багатьох років є невід’ємною складовою в роботі багатьох державних установ, активно використовуються в процесах з укладання страхових договорів  та з врегулювання збитків при дорожньо-транспортних пригодах в рамках обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, є популярними серед водіїв та власників транспортних засобів.

МТСБ приносить вибачення за завдані тимчасові незручності.

А ми відстежуватимемо ситуацію та повідомимо, коли сервіс запрацює.

Із повідомлень в медіа, кібератака підірвала роботу низку й інших державних сайтів, зокрема, сайти Кабміну, МЗС, Мінагрополітики, Міносвіти та інших відомств. У Держспецзв’язку повідомили, що хакерська атака на українські державні сайти стала найпотужнішою за останні 4 роки.

За повідомленням медіа, Євросоюз вже запропонував допомогу в розслідуванні масштабної кібератаки на Україну.