Стан фінансового сектору кращий за три роки – НБУ

Топ-менеджери банків і небанківських фінустанов вважають стан фінансового сектору кращим за останні три роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прес-служба НБУ в Фейсбуці за підсумками травневого опитування.

«Топ-менеджери банків і небанківських фінустанов вважають стан фінансового сектора кращим за три роки. Позитивний баланс відповідей склав + 22%. А це найвищий результат за весь час проведення опитувань з 2018 року», – йдеться у повідомленні.

У регуляторі відзначили, що кожен третій керівник вказав на поліпшення стану справ у фінсекторі за минулі півроку. У той же час тільки 6% респондентів оцінили його стан нижче задовільного. 20% опитаних вважають поточну стійкість фінансового сектору до значних негативних подій високою або дуже високою в порівнянні з лише 9% півроку тому. 33% респондентів очікують подальшого поліпшення стану фінсектору.

Зате частка респондентів, які мають негативні очікування, зменшилася в 8 разів – до 6%.

У перелік ризиків, які учасники опитування вважають актуальними, вже традиційно потрапили загальний рівень корупції, діяльність правоохоронних органів і судової системи, а також загрози для співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. У той же час ризик ескалації військового конфлікту з РФ вперше з початку опитувань увійшов в ТОП-5 найбільших ризиків.

Джерело