Ринок автопрокату 2012

Асоціація лізингодавців України, до складу якої входять  провідні  автопрокатні компанії,  провела чергове дослідження ринку прокату.

Свої дані для статистичної звітності  надали  найбільші гравці, компанії: «БЛС», «ВІП Рент»/Avis, Europcar,  «Оптіма Лізинг»/Sixt, «Aro Cars», «Перша прокатна компанія» / Hertz.

Результати дослідження показують, що майже всі компанії наростили власні автопарки за минулий рік. Загалом автопарк прокатних компаній збільшився більше ніж на 18%. Лідером, як і раніше, є «Оптіма Лізинг»/Sixt. На кінець 2012 року в парку цієї компанії налічувалося 603 авто, це на 43 % більше, ніж в 2011. Другий за розміром парк має «ВІП Рент»/Avis – 324 автомобілі, третій – «Рентал Груп»/Budget Rent a Car –  204 авто. Ця трійка лідерів залишається незмінною уже протягом декількох років.

Як і в минулому періоді найбільшу кількість прокатоднів має ВІП Рент»/Avis – 81822 днів, що на 22,5% більше, ніж за 2011 рік.

Як і прогнозували експерти Асоціації в другій половині року відбулося сезонне зниження розміру автопарку  на 20%, при цьому, у 2013 році прогноз зростання ринку оцінюється у 25%.