Чверть з усіх легкових та легкових комерційних авто, зареєстрованих в Україні за січень цього року, передано в лізинг

Лізингові компанії професійного об’єднання – Асоціації лізингодавців, яка репрезентує 90% вітчизняного ринку лізингу, лише за січень цього року зареєстрували 1113 одиниць транспорту. Це чверть усіх реєстрацій легкових та легкових комерційних автомобілів в Україні. Такий результат демонструє потужність лізингу як інструменту, адже з урахуванням кризової ситуації та економічної не стабільності він зміг наростити обсяги у домінуючому сегменті.

Зокрема, члени Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрували 16,5% всіх легкових автомобілів, та 9,2% всіх легких комерційних автомобілів, що були придбані в Україні.

Загалом, на ринку відбулось 10% зростання обсягів реєстрацій транспортних засобів членами Асоціації протягом січня поточного року у порівнянні до аналогічного періоду минулого року.

Серед зареєстрованих в січні авто 53% – це нові та 47% – вживані. На умовах фінансового лізингу надавались 88% транспортних засобів, на умовах оперативного –12%.

Рівень проникнення лізингу в сегмент легкових авто в першому місяці року склав 16,5%. Рівень проникнення в сегмент легких комерційних авто склав 9,2%. Рівень проникнення в обох сегментах зріс порівняно із січнем минулого року.

Трійкою лідерів за реєстраціями нового транспорту є ОТП Лізинг (43% від усіх реєстрацій за період), Альфа-Лізинг Україна (11%) та ULF Finance (11%).

В сегменті вживаних авто до трійки лідерів ввійшли компанії Автокредит Плюс (30%), ULF Finance (21%) і Авентус Лізинг (14%).

84% всього транспорту, зареєстрованого членами Асоціації за вказаний період – це легкові автомобілі. Найпопулярнішими легковими авто в січні стали автомобілі марки Peugeot. Їх частка склала 16%. Марка Renault, яка залишалась лідером протягом усього минулого року серед зареєстрованих в лізинг авто, стала другою із часткою 11%. До п’ятірки найпопулярніших марок також входять: VW (7%), Toyota (7%), Hyundai (6%).

Поза сегментом легкових авто, близько 7% реєстрацій транспортних засобів припало на вантажні автомобілі, а ще 5% – на легкі комерційні транспортні засоби. Решта сегментів мали частку, меншу за 5%.