Житомир купує в лізинг ангіограф вартістю 25 млн. грн.


Дозвіл на закупівлю у лізинг ангіографічного обладнання для діагностики та лікування серцево-судинних захворювань надала Житомирська міська рада лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка.

Відповідне рішення прийняли 2 вересня депутати міської ради.

У мерії зазначають, що обладнання планували придбати на умовах співфінансування з державного бюджету, і на зазначені потреби з місцевого бюджету виділили 13,5 млн грн. Очікувалися надходження 11,6 млн грн цільової субвенції з державного бюджету.

Однак коштів держава не дала – вирішили закуповувати обладнання централізовано.

“Держава вирішила централізовано провести закупівлю такого обладнання. Гарантії, що Лікарня №2 отримає ангіограф, немає… А без такого обладнання заклад не зможе підписати деякі пакети послуг з НСЗУ…”, – розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Договір фінансового лізингу затвердять на найближчої сесії Житомирської міської ради. Також депутати проголосували за рекомендацію передбачити кошти на погашення кредиту при формуванні бюджету громади на наступний рік.

За допомогою ангіографа у лікарні №2 медики зможуть надавати медичну допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарду, гострим мозковим інсультом та пацієнтам, які потребують оперативних втручань на артеріях.

Джерело