ПУМБ обраний фінансовим партнером Укрпошти на закупівлю 500 автомобілів

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) обраний фінансовим партнером найбільшого національного оператора поштового зв’язку Укрпошта для надання лізингових послуг терміном на 3 роки.

Банк став переможцем внутрішнього конкурсу компанії і тепер буде супроводжувати угоду щодо оновлення автопарку на закупівлю п’ятисот нових легкових автомобілів марки FIAT Doblo Maxi у постачальника ТД «Укрлада» (Італ Моторс) із загальною сумою контракту в майже 8,5 млн євро, з яких 6,4 млн євро склала сума фінансування банком ПУМБ.

Послуги фінансового лізингу ПУМБ почав надавати ще два роки тому, визначивши для себе основні напрямки – легкові та вантажні автомобілі, сільськогосподарська техніка, спецтехніка та залізничні вагони.

«ПУМБ довго і ретельно опрацьовував цей проект, а рішення про фінансування було прийнято в складний для всієї країни період, пов’язаний з епідемією і карантином. Ми добре вивчили наших партнерів, тому довіряємо їм і віримо в успішну реалізацію нашої лізингової угоди і в активний розвиток інших спільних проектів» – підкреслив заступник Голови Правління Артур Загородников.

Купівля автомобіля – перший важливий крок Укрпошти до запуску національного проекту пересувних відділень, спрямованого на доставку пенсій, соціальних виплат, пошти та кореспонденції в населені пункти з кількістю жителів до 2000 осіб.

За словами Голови Правління ПУМБ Сергія Черненка, ПУМБ перший комерційний банк, який буде супроводжувати угоду такого загальнонаціонального та водночас соціального значення: «Контракт такого масштабу між комерційним банком і найбільшою національною компанією не тільки свідчення високої довіри з боку держави та підтвердження стабільності ПУМБ. Це також важлива подія для всього ринку,що говорить про зрілість української фінансової системи, для якої характерна наявність чесної конкуренції».