ОТП Лізинг та ЄБРР допомагають малим та середнім підприємствам компенсуючи 10% від розміру фінансування

ТОВ “ОТП Лізинг” та ЄБРР допомагають малим та середнім підприємствам компенсуючи 10% від розміру фінансування.
ЄБРР і провідна українська лізингова компанія «ОТП Лізинг» допомагають місцевим малим та середнім підприємствам (МСП) продовжувати їх діяльність, незважаючи на поточну ситуацію на ринку, викликану поширенням коронавируса (COVID-19).

Наданий «ОТП Лізинг» 4-річний кредит ЄБРР на суму до € 15 млн. буде сприяти довгостроковим лізинговими операціями з МСП по всій країні. Фінансування буде надаватися в рамках ініціативи «Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР», яка реалізується в контексті Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі (ГВЗСТ) між Європейським Союзом (ЄС) і Україною.

Після прийняття Радою директорів ЄБРР рішення про надання пакету солідарної допомоги клієнтам у всіх країнах, включаючи Україну, Банк не тільки продовжує свою звичайну діяльність, а й готовий збільшити обсяг допомоги в разі потреби.

Фінансування буде доступно для клієнтів «ОТП Лізинг» в гривні і / або євро. Кредитування в гривні захистить позичальників від валютних ризиків і буде пропонуватися з більш тривалими термінами погашення.

На додаток до цього ЄС надасть компаніям, які будуть відповідати вимогам, грантові кошти в якості інвестиційних стимулів, які зменшать для цих компаній вартість капітальних інвестицій в модернізацію технологій і виробничих процесів у відповідності зі стандартами і регламентами ЄС.

Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне сказав: «Угода, яку ми підписали з нашими партнерами з ОТП Лізинг» (Україна), свідчить про те, що ми плануємо розвиток бізнесу на довгострокову перспективу. Ми особливо вдячні ЄС за незмінну прихильність нашим загальним цілям в складний час. Клієнти з приватного і державного секторів, включаючи МСП, можуть повністю покладатися на нашу підтримку і гнучкість. Наша мета – підтримати обсяг інвестицій на рекордному рівні, якого ми досягли в 2019 році, і використовувати наші ресурси в тих сферах, де в них найбільше потребують».

Генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин сказав: «Ми дуже раді, що підписали з ЄБРР вже 4 угоди на загальну суму 52 мільйони Євро. Сьогоднішня угода допоможе нам профінансувати, щонайменше, 100 компаній по всій країні. Для нас – це можливість збільшити нашу частку ринку в сегменті МСП, а також диверсифікувати наш портфель».