Альфа Банк планує розвивати лізинговий бізнес


Альфа Банк (Київ) планує розвивати лізинговий бізнес і має намір заявити про свої амбіції в ньому в 2020 році, повідомив генеральний менеджер (CEO) банку Рафал Ющак.

“У лізингової компанії посилили управлінський склад – я запросив на роботу Ларису Власову. У неї величезний досвід розвитку лізингового бізнесу в міжнародних структурах (…) Думаю, вже в цьому році ми заявимо свої амбіції в цьому напрямку”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Ющак з посиланням на дані “ФінКлуб” уточнив, що член банківської групи Альфа-Банку лізингова компанія ТОВ “Альфа-Лізинг Україна” входить до трійки найбільших лізингових компаній на ринку.

За його словами, крім банківських послуг і лізингу банк також пропонує клієнтам страховий підтримку.

Власова тривалий час працювала в підконтрольній польському Getin Holding російської лізингової компанії CARCADE, була її гендиректором, а потім стала президентом однойменної банківської групи, яка працювала в Росії і країнах СНД. Очолює “Альфа-Лізинг Україна” з середини листопада минулого року.

Альфа-Банк на 1 червня 2020 року розміром загальних активів (94,113 млрд грн) займав 6-е місце серед 75 банків, що діяли в Україні банків.

Його основні бенефіціари – Михайло Фрідман (32,8632%), Герман Хан (20,9659%), Олексій Кузьмічов (16,3239%) і Петро Авен (12,4018%) – співвласники ABH HoldingsS.A., Який також має інвестиції в фінансові установи в Білорусі, Російської Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі і в Великобританії.

У минулому році банківська група Альфа-Банку вирішила об’єднати ТОВ “Універсальна лізингова компанія (УЛК)” Ленд-ліз “, з 2014 року працювало під брендом” Альфа-Лізинг “, і ТОВ” Альфа-Лізинг Україна “(всі – Київ), щоб створити сильного гравця українського ринку лізингових послуг.

Джерело