Дані про первинну реєстрацію авто викладено у публічний доступ

Вперше в Україні Головний сервісний центр МВС оприлюднив відкриті дані про первинну реєстрацію авто.

Інформація викладена у відкритому доступі і кожен може її подивитися і навіть зробити первинні сортування.
Проект з публічного доступу до інформації про реєстрацію автомобілів реалізований Головним сервісним центром МВС за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування в рамках проекту USAID «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги» / TAPAS, який реалізується Фондом Євразія в партнерстві з ресурсом texty.org .ua.

Як повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, з сьогоднішнього дня на порталі data.gov.ua Головний сервісний центр МВС опублікував відкриті дані про реєстрацію транспортних засобів в Україні.

Як повідомили учасники проекту, ці відкриті дані тепер можна використовувати в комерційних цілях для побудови різних сервісів. Аналогічним чином працюють і сервіси, пов’язані з даними про реєстраційних даних підприємств і підприємців.

У планах Державного агентства з питань електронного урядування продовжити роботу по відкриттю інших даних і реєстрів, які перебувають в розпорядженні різних органів держави. Але проект з публічного доступу до інформації про реєстрацію автомобілів поки один з наймасштабніших. Його фінансували західні донори.