Консультаційна допомога проекту Євросоюзу в галузі енергозбереження

Асоціація лізингодавців провела зустріч з представниками програми Європейського Союзу INOGATE, що працює за фінансової підтримки Європейської Комісії для розвитку енергозберігаючих технологій в пострадянських країнах. Асоціація  співпрацює з програмою  в рамках проекту SEMISE – підтримки інтеграції енергетичних ринків.

   Однією з підстав для початку роботи європейських експертів було те, що Україна  має одну з найбільш розвинутих  законодавчих систем в сфері енергоефективності серед країн СНД, а лізинг є найбільш зручним інструментом   впровадження енергозберігаючих технологій.

   Проект SEMISE та Асоціація  навесні поточного року досягли  домовленості про проведення силами проекту досліджень  для потреб вітчизняного лізингового ринку – яке обладнання чи його інфраструктурні елементи можуть використовуватися в різних галузях  економіки виробниками для підвищення показників енергозбереження і при цьому може поставлятися в лізинг. Членам Асоціації було запропоновано обрати найбільш  перспективні для майбутньої співпраці сфери народного господарства, серед яких і були названі всі сільськогосподарські галузі – тваринництво, рослинництво, машинерія, м’ясо-молочна, зернова, переробна  і т.д.

   Результатом дослідження стане аналітичний звіт фахівців проекту про кращу практику  енергозбереження та її застосування в Україні, який  керівництво SEMISE  планує презентувати найближчим часом.
З пояснювальною запискою до проекту SEMISE можна ознайомитися тут.

 
Прес-служба Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»:
Тел./факс: +38 044 521 97 26
Моб.тел.: +38 050 410 42 34

www.leasing.org.ua

 

Для довідки:

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрована у 2005 році. Це  єдина організація в Україні, яка об’єднує юридичних осіб у сфері лізингу з метою захисту їх інтересів та  репрезентує  понад 80% лізингового ринку. Об’єднання є дійсним членом LEASEUROPE –  європейської Федерації, до складу якої входять національні лізингові асоціації  33 країн.