Асоціація долучилася до обговорення проекту Basel III з колегами з інших країн

Нещодавно представники Асоціації лізингодавців та деякі члени  нашого  професійного об’єднання взяли участь у вебінарі на тему: «Вплив Basel III на фінансування активів». Семінар у мережі Інтернет проводився у формі інтерактивного спілкування та доповідей провідних європейських фахівців з цього питання.

Актуальність питання зумовлена тим, що зміни до правил оцінки ліквідності банків, які закладені в Basel III, викликають загальне занепокоєння серед  лізингодавців  по всьому світу. Збільшення вимог до капіталу і нові правила ліквідності, які поетапно протягом найближчих семи років наберуть чинності, скоріше за все, значно збільшать вартість всього банківського фінансування.

Спікерами заходу стали Джон Бенет, виконавчий директор «Hitachi Capital Business Finance»,  Джордж Лін, фінансовий директор компанії «Angel Trains», Енді Дентон, операційний  директор компанії «CHP Consulting» та інші.

У своїх доповідях спікери торкнулися таких тем, як вплив високих вимог до капіталу на загальну вартість фінансування, і, отже, на можливості фінансування незалежними та кептивними лізингодавцями; альтернативні види фінансування; аналіз ліквідності активів банками та лізинговими компаніями; рівні можливості конкуренції для незалежних лізингових компаній та компаній, що належать банкам та можливості європейських і національних регуляторів створювати такі умови.

Організатором заходу був Asset Finance International, який приділяє велику увагу питанням функціонування лізингової індустрії у світі та не вперше проводить подібні заходи. До участі в режимі онлайн були запрошені всі  країни- члени LEASEUROPE, серед яких є і Україна. Цього разу у вебінарі взяли участь більше 400 учасників з усього світу.

Он-лайн навчання виявилося  надзвичайно корисним для фінансистів, бухгалтерів, юристів, які мали змогу до нього долучитися , не відходячи від своїх робочих місць.

З експертним оглядом “White Paper”, в якому узагальнені виступи спікерів, Ви можете ознайомитися тут.

 
Прес-служба Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»:
Тел./факс: +38 044 521 97 26
Моб.тел.: +38 050 410 42 34
www.leasing.org.ua

 

Для довідки:

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрована у 2005 році. Це  єдина організація в Україні, яка об’єднує юридичних осіб у сфері лізингу з метою захисту їх інтересів та  репрезентує  понад 80% лізингового ринку. Об’єднання є дійсним членом LEASEUROPE –  європейської Федерації, до складу якої входять національні лізингові асоціації  33 країн.