Лізинг отримає «друге дихання» в 2021 році

Клієнти, які не мають застави, щоб отримати кредит, можуть отримати необхідну техніку в лізинг.

Про це банкіри розповіли під час круглого столу «Банківська система у 2021 році: виклики та перспективи», який провів онлайн «Фінансовий клуб».

«Глобус» хоче вийти на цей ринок. «Ми аналізуємо можливість виходу з продуктом лізингу для наших клієнтів. Для багатьох сам лізинг більш цікавий за кредитування. Тому тим клієнтам, які потребують цієї послуги, ми її запропонуємо», – розповів голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.

Заступник голови правління ПУМБ Артур Загородников розповів, що послугу фінансового лізингу може запропонувати більшість банків, і попит на неї має зрости.

«В 2021 році ми бачимо важливий напрям – дорожнє будівництво. В бюджеті 2021 року закладено 150 млрд грн на розвиток дорожнього будівництва і ремонту доріг, а ми можемо надавати нашим клієнтам спеціалізовану дорожню техніку, обладнання. А всього у нас три основні напрями: автомобілі та вантажна техніка, спецтехніка для дорожнього будівництва, сільськогосподарська техніка і обладнання», – розповів заступник голови правління ПУМБ Артур Загородников.

Заступниця голови правління Укргазбанку Тамара Савощенко каже, що лізинг для них – це один з пріоритетних напрямків. «Ми плануємо розвивати цей напрямок і в 2021 році», – запевнила вона.

Ключовим для просування фінансового лізингу є питання автоматизації. «У нас 2021-й стане роком автоматизації. І ми розуміємо, що нам, щоб збільшити кількість угод, які можемо заключати протягом місяця, щоб збільшити якість обслуговування, щоб зменшити час ухвалення рішення про надання продукту, потрібно автоматизувати власні процеси. Акцент на автоматизації процесів у фінансовому лізингу саме в сегменті малого та середнього бізнесу в напрямку легкових та вантажних автомобілів, щоб компанії їх одразу отримували для використання у бізнесі», – розповів Артур Загородников.

Джерело