Компанія «Ілта», член Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”, повідомляє про випуск корпоративних облігацій

Історія успіху компанії почалася ще з 1992 року, коли був підписаний договір з автомобільною компанією Automobiles Peugeot. Саме «Ілта» привела французького «лева» в Україну і спонукала українців полюбити та приручити його. У 2010 році ТОВ «Ілта» передала свої права з імпортерства PCU (Peugeot Citroen Ukraine), але продовжує свою діяльність в якості офіційного дилера марки Peugeot та сервіс-дилера марок Citroen та Opel.

З початку 2000-х компанія стає піонером вітчизняного автолізингу, входить до п’ятірки найбільших та найдосвідченіших автолізингових компаній в Україні.

В 2019 році ТОВ «Ілта», чий довгостроковий кредитний рейтинг підтверджено рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» на рівні uaA+ (прогноз стабільний), провело закрите розміщення корпоративних облігацій. Загальний об’єм емісії склав 50 млн грн. (50 000 шт номінальною вартістю 1000 грн). Період обігу ЦП з 04.12.2019 по 24.11.2024 р. Відсоткова ставка купона встановлена на рівні 18% до 29.11.2020р. Облігації ТОВ «Ілта» знаходяться у вільному обігу на ринку цінних паперів України та включені в біржовий список АТ «Фондова біржа ПФТС». Основними інвесторами на сьогоднішній день виступають провідні страхові компанії та інвестиційні фонди.

Рішення про емісію було прийнято з метою диверсифікації джерел фінансування лізингового напрямку бізнесу, що дасть можливість отримати конкурентні переваги для клієнтів. Одночасно з цим «Ілта» набула статусу публічно значимої компанії, що дозволить в подальшому бути ще більш відкритою і прозорою для суспільства, інвесторів та клієнтів.