Асоціація лізингодавців України взяла участь в нараді Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з галузевими асоціаціями

Сьогоднішня зустріч була присвячена переважно темі оподаткування агропідприємств, а також державної підтримки фермерів та малих сільськогосподарських виробників.

Марина Масіч, директор Українського об’єднання лізингодавців повідомила, що техніка зарубіжного виробництва також може бути надана в лізинг. «В умовах обмеженого банківського кредитування та його доступністю, лізинг є реальною альтернативою фінансування та оновлення основних засобів  для аграрного малого і середнього бізнесу», сказала вона.

Також,  директор професійного об’єднання лізингодавців в своєму виступі, запропонувала поставити на порядок денний питання підтримки аграріїв державою у вигляді  компенсації відсотків по лізинговим платежам, по аналогії з кредитами.

«Мова йде про те, щоб держава підтримала агровиробника, тоді  значно більше агропідприємств зможуть скористатися усіма перевагами лізингу. Адже механізми кредитного та лізингового фінансування  схожі, але лізинг  значно більш гнучкий та доступний, має  цілий ряд переваг: не потрібна застава, не потрібна велика кредитна історія, вимоги до звітності необтяжливі,  а сама процедура прийняття рішення про фінансування надзвичайно швидка (складає іноді навіть від кількох днів до кількох годин), додала Марина Масіч.

Директор «Всеукраїнського аграрного форуму» Марія Дідух оголосила узагальнені пропозиції більш, ніж десятка сільськогосподарських асоціацій до законопроекту № 2482 «Про митний тариф України».

Голова ГС ” Укрсадвинпром ” Володимир Печко доповів про можливість компенсації вартості спеціалізованої техніки та механізмів іноземного виробництва (відсутніх на вітчизняному ринку) для використання в садівництві та ягідництві.

Оскільки тема лізингу у агросекторі надзвичайно важлива, було запропоновано присвятити одну із наступних зустрічей у міністерстві саме цій темі, для більш широкого її обговорення.