Прискорити розвиток Асоціації задля прискорення розвитку ринку, – прес-реліз за результатами Загальних зборів Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців”

В професійному об’єднанні лізингодавців нещодавно відбулися загальні збори учасників, де розглядалася нова стратегія на майбутні періоди, нові політики управління та членських внесків. Для такого реформування  настали  надзвичайно сприятливі  умови на тлі зростаючої економіки, лізингових продажів  та тісної співпраці організованої частини лізингового ринку з донорським Проектом USAID/FST.

В засіданні, яке пройшло в конференц-залі одного з членів Асоціації, взяли участь двадцять компаній-лізингодавців. Голова Ради директорів Олександр Кощеєв та директор виконавчого органу Марина Масіч познайомили учасників з концепцією розвитку Асоціації, яка не є самоціллю, а слугуватиме підґрунтям для ровитку індустрії в цілому. А також сприятиме підвищенню рівня обізнаності  малого та середнього бізнесу про можливості та переваги лізингових фінансових інструментів.

В доповіді пана Кощеєва було визначено місію та візію професійного об’єднання, а також намічено цілі та завдання на 2020-21 р.р.

Місія об’єднання звучатиме тепер так: “Створення передумов та підтримка інфраструктури фінансового лізингу й операційної оренди всіх видів основних засобів в Україні”.

В результаті обговорення всіх питань порядку денного були прийняті  конструктивні рішення, які створять гарні передумови для інституційного зміцнення Асоціації та дозволять продовжити співпрацю з донорським Проектом на новому, більш високому рівні технічної й фінансової допомоги.

А саме  були прийняті рішення про:

  • запровадження нового Плану дій на найближчі роки ( Action Plan) ;
  • оптимізацію політики членських внесків;
  • посилення ролі Ради директорів Асоціації та її виборності.

Засідання завершилось неформальним  спілкуванням в теплій  атмосфері маленького фуршету, де якраз і закладаються найбільш цінні, дружні та партнерські відносини між ринковими конкурентами.

Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» – створена в 2005 році як добровільне об’єднання професійних учасників ринку лізингу. Головною метою Асоціації є «сприяння розвитку відкритого і рівнодоступного ринку оперативного і фінансового лізингу в Україні шляхом координації діяльності підприємств, що об’єдналися для захисту спільних інтересів». В той же час проголошено, що об’єднання не слугуватиме досягненню будь-яких угод між її членами щодо розподілу лізингового ринку. Асоціація входить до складу LEASEUROPE зі штаб-квартирою у Брюселі, що об’єднує Асоціації 31 європейської країни. До складу Асоціації входять учасники, які генерують понад 80% українського лізингового портфелю.