Майбутній Регулятор небанківського ринку налагоджує співпрацю

Асоціація лізингодавців  нещодавно взяла участь у робочій  зустрічі  Нацбанку у форматі “Світового кафе”. Професійна комунікація  була організована НБУ в рамках проекту Спліт, у зв’язку із майбутнім переходом до НБУ повноважень регулювання ринку небанківських фінансових послуг. Головними темами до обговорення були такі напрямки як «Статистика та звітність»  та «Інформаційні технології».

До дискусії  у форматі фокус -груп долучилися представники об’єднань і компаній усіх секторів небанківського фінансового ринку – лізингових, страхових, фінансових компаній, кредитних спілок,  ломбардів, кредитних бюро та представників ринку fintech. Колеги в ході обговорення змогли знайти як точки дотику, так і виявити  гострі питання , що їх розрізняють.  Кожна із груп мала виробити свій власний спільний список пропозицій до НБУ заради задля покращення майбутньої  взаємодії з Регулятором.

 Організатори  тренінгу  від НБУ – Максим Кущ, заступник директора Департаменту інформаційних технологій та Половньов Юрій – директор Департаменту статистики та звітності, активно приєднувалися до дискусії на рівні груп і модерували  обговорення. Після чого спікери від ринків ознайомили присутніх з напрацьованими пропозиціями.

Тож , такий круглий стіл став новим майданчиком для конструктивного діалогу   колег   з суміжних фінансових ринків, який допоможе  майбутньому Регулятору зрозуміти  проблематику підвідомчих секторів та запропонувати їм найоптимальнішу модель  регулювання.

Асоціація лізингодавців крім іншого запропонувала використовувати для звітності перед НБУ таку ж саму її форму, яку вона подає для Leaseurope.

Довідка:
Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» створена в 2005 році і є єдиним представником лізингової галузі в усіх органах державної влади та недержавного сектору. Є дійсним членом Європейської Федерації Leaseurope, що єднає в своїх лавах професійні лізингові спільноти 33 країн. До складу Асоціації входять всі провідні лізингові компанії України, які генерують понад 80% лізингового портфелю держави.

Контакти:
+38 044 529 46 90
+38 093 381 51 00
[email protected]
www.uul.com.ua
www.facebook.com/leasingUkraine