Асоціація у співпраці з Проектом USAID/FST проводить чергову серію тренінгів з вендорного фінансування

Тренінги проводяться в “закритому” корпоративному форматі і доступні тільки компаніям-учасникам Асоціації “Українське  об’єднання лізингодавців”

Асоціацією «Українське об’єднання лізингодавців» у співпраці з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору»  продовжує надання технічної допомоги з розробки та впровадження нових інструментів лізинговими компаніями. В рамках цієї співпраці 10-11 грудня проводяться практичні тренінги на тему “Розвиток нового бізнесу в рамках програми Вендорного фінансування”. Захід проводиться в форматі “закритих” корпоративних сесій по 4 години кожна, отже учасниками тренінгу 10-11 грудня стануть чотири компанії-учасника УОЛ.

Вперше тренінг з вендорного фінансування проводився у червні 2018 року для лізингових компаній-учасників Українського Об’єднання Лізингодавців. Вендорне фінансування є широко вживаною практикою співпраці вендорів з лізинговими компаніями на розвинених ринках. І власне саме тому це питання викликає значний інтерес до розуміння та впровадження. Задля досягнення більшого прикладного значення та збереження конфіденційності тренінги з вендорного фінансування проводяться в індивідуальному форматі, коли тренер окремо навчає кожну компанію.

Тренінг проводить Катаржина Качмарек, яка має понад 20 років досвіду роботи у впровадженні вендорного фінансування у багатьох країнах світу. Перша хвиля практичних семінарів стосувалася глибшого розуміння принципів розробки та впровадження програми вендорного фінансування. Друга хвиля, що триває зараз, стосується розвитку нового бізнесу в рамках вендорного фінансування. Планується ще третя хвиля практичних семінарів, де обговорюватимуться принципи ефективної комунікації та комерційної політики.

Катаржина Качмарек (Katarzyna Kaczmarek) займає посаду Менеджера міжнародних програм в компании De Lage Landen International (DLL). Пані Качмарек має 20-річний досвід у вендорному фінансуванні та фінансовому лізингу. Має великий досвід у запуску та супроводжені вендорних програм, освоєння нових для вендорних програм секторів (харчування та сільське господарство, охорона здоров’я, транспорт, промисловість та будівництво).

De Lage Landen International Є одним із світових лідерів у сфері вендорного фінансування. Компанія була заснована в 1969 році в Ейндховені, Нідерланди і надає фінансові рішення у галузях сільського господарства, харчової промисловості, охорони здоров’я, охорони довкілля, будівництва, транспорту, промисловості тощо.

Пані Качмарек вперше відвідала Україну в рамках V Міжнародної Конференції «Лізинг в Україні: нові виклики та можливості”, яка з успіхом відбулась 2-13 квітня 2018 року у Львові і була організована Асоціацією “Українське Об’єднання Лізингодавців” за підтримки Проекту USAID “Трансформація фінансового сектору”.