Scania встановить найбільший дах із сонячних батарей в Нідерландах

Завод з виробництва вантажівок в Зволле отримає дах із сонячних батарей, що за площею дорівнює приблизно восьми футбольним полям: ще один крок у досягненні мети позбутися викидів вуглецю до 2020 року.

Scania робить важливий крок у переведенні своїх виробничих потужностей на поновлювані джерела енергії. На заводі компанії в Зволле, провінція Оверейселл, буде встановлений найбільший в Нідерландах дах із сонячних батарей. 22 000 сонячних панелей вироблятимуть енергію потужністю шість мегаватт (МВт).

«Scania взяла на себе зобов’язання зменшити викиди парникових газів, яке виконується у всій організації за допомогою рішень подібних до Зволле, щоб підвищити енергетичну ефективність. Ми установили амбітні цілі та впевнено крокуємо до поставленої мети», – коментує Рутгер де Врайс, виконавчий віце президент з питань виробництва та логістики.

Дах є лише одним із рішень, яке Scania прийняла для заводу в Зволле в рамках плану з позбавлення парникового газу до 2020 року. Ще одним прикладом є вітрова енергія. У вересні 2016 року «Сканія Нідерланди» розпочала співпрацю з громадським проектом в Нідерландах «Blauwvinger Energie» та «Windesheim College», яка передбачає будівництво трьох вітрових турбін на каналі Zwolle-IJssel canal, дві із яких знаходяться на території заводу Scania. Турбіни для проекту «Вітрова енергія в Зволле» мають потужність від двох до трьох мегаватт кожна, при цьому висота вітрогенератора та діаметр ротора турбін становить 100 метрів.
Місцева влада схвально поставилася до зведення даху із сонячних батарей.

«Scania є одним із лідерів у сфері альтернативної енергетики», – розповідає Аннеміеге Трааг, член виконавчої ради Провінції Оверсейселл у питаннях енергетики, довкілля та європейських відносин. «Будучи одним із найбільших роботодавців у нашій провінції, Scania демонструє ґрунтовний підхід у питаннях переходу до енергетичної безпеки».

Згідно з планом 2020, завод Scania в Зволле стане першим вуглецево-нейтральним заводом у світі, що відповідає стратегії компанії у зменшенні впливу парникових газів на довкілля. Scania є підписантом глобального пакту ООН, який було доповнено програмою «Цілі Сталого Розвитку 2030».

Компанія ТОВ “Сканія Кредіт Україна” є учасником Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців” та надає послуги з фінансового лізингу нової та вживаної техніки Scania, різних видів причепів, напівпричепів і надбудов на шасі.

Джерело