Функції Нацкомфінпослуг розділять між двома відомствами

Функції Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг [Нацкомфінпослуг], будуть розподілені між Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку [НКЦПФР] і Національним банком. Про це повідомив член НКЦПФР Дмитро Тарабакін.

«Нацкомфінпослуг, як нам сказав президент при призначенні, це структура, яка зараз розформується між нами і Національним банком. Люди, які працюють в Нацкомфінпослуг, у відповідності зі своїм родом діяльності перейдуть працювати до НКЦПФР», – сказав він.

Тарабакін при цьому уточнив, що в першу чергу перейдуть фахівці за напрямами регулювання діяльності недержавних пенсійних фондів та інститутів спільного інвестування.

Нагадаємо, НКЦПФР наприкінці березня поточного року оприлюднила на своєму веб-сайті комплексну програму розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роках, розроблену представниками центрального банку, Міністерства фінансів, НКЦПФР, Нацкомфінпослуг, а також представниками Незалежної асоціації банків України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

В сфері регулювання ринку фінпослуг проект передбачає створення системи регулярної оцінки якості активів банків і небанківських фінансових установ, враховуючи необхідність проведення регулярних стрес-тестів, а також розробити стратегію запобігання ризиків, пов’язаних з діяльністю системно важливих банків та небанківських фінансових установ

Джерело: УкрМедіа