ЄБРР схвально оцінює плани України створити лізингові програми для

В Європейському банку реконструкції та розвитку схвально оцінюють плани Міністерства аграрної політики і продовольства України створити лізингові програми для сільгоспвиробників. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ сказав Директор департаменту аграрного бізнесу ЄБРР Жиль Меттеталь.

Коментуючи ініціативи Мінагрополітики України забезпечити аграріїв доступною технікою в рамках співпраці із провідними світовими виробниками, Меттеталь зазначив, що це схема успішно діє в багатьох країнах і працює зазвичай у партнерстві між виробником обладнання та банком.

«Схема лізингу дозволяє фінансовим інститутам гарантувати позики для фермерів, щоб вони мали змогу інвестувати у нові машини. Деяким потрібен не найновіший комбайн, схожий на космічний корабель, а просто хороша вітчизняна машина, яка обійдеться дешевше і стане хорошим компромісом», – сказав представник ЄБРР.

Нагадаємо, раніше Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк повідомляв про запровадження механізму лізингу техніки та компенсації відсоткових ставок за кредитами аграріям для закупівлі сільгоспмашин.

Медіастар