На Вінниччині підприємство «відмило» з бюджету 1,3 мільйони на сільгосптехніці

Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність посадовців компанії «Украгролізинг», яка призвела до завдання збитків державі на суму понад 1,3 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ у Вінницькій області.

Встановлено, що в 2010 році Національна акціонерна компанія “Украгролізинг” придбала за бюджетні кошти сільськогосподарське обладнання. Проте, це обладнання вартістю понад 1,3 мільйони гривень, яке призначалося на умовах лізингу cільгоспвиробникам України, так і не було поставлено. Натомість службові особи «Украгролізингу»  виготовили та підписали договори лізингу неіснуючої сільськогосподарської техніки та акти прийому-передачі її комерційному підприємству. Згодом було укладено фіктивні угоди про відповідальне зберігання техніки на цьому підприємстві.

За результатами інвентаризації, проведеної з ініціативи СБУ Державною фінансовою інспекцією у Вінницькій області, підтверджено факт відсутності сільськогосподарського обладнання на підприємстві, де вона за документами начебто зберігалася. Встановлено також факт перерахування державних коштів на підприємства з ознаками фіктивності і переведення їх шляхом конвертації у готівку.

Слідчі СБУ розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Номер телефону довіри УСБУ – 8 (0432) 35-62-16 і  (0432) 531309 (телефон чергового) за якими громадяни можуть повідомляти про відомі їм факти корупційних проявів, вимагання та отримання службовими особами різних відомств неправомірних  матеріальних винагород тощо.

Вінниця.info