Страхова Група «ТАС» запустила два нових продукти зі страхування відповідальності власників/орендарів приміщень

У січні 2012 року Страхова Група розширила продуктовий ряд з добровільного страхування цивільної відповідальності перед третіми особами, впровадивши дві оновлені програми, що затребувані ринком:

    добровільне страхування цивільно-правової відповідальності власників/орендарів нежитлових приміщень;
    добровільне страхування цивільно-правової відповідальності власників/орендарів житлових приміщень.

Добровільне страхування загальної цивільної відповідальності власників нежитлових приміщень надає страховий захист клієнтам компанії, що володіють на правах власності або оренди нерухомим майном (нежитловий фонд), в тому числі здійснюють в межах цих приміщень підприємницьку діяльність. Добровільне страхування загальної цивільної відповідальності власників житлових приміщень призначено для клієнтів, що проживають на законних підставах в даному житловому приміщенні, або надають його для проживання іншим особам.

В обох продуктах страхуються майнові інтереси страхувальника, пов’язані з відшкодуванням шкоди, заподіяної життю, здоров’ю або майну фізичної особи, а також майну юридичної особи.

Страхова сума встановлюється клієнтом з тим, щоб вона була достатньою для покриття можливого збитку третім особам, і може змінюватись в широких межах. За договором можуть бути встановлені субліміти страхової суми, в межах яких здійснюється виплата по окремому виду заподіяної шкоди (майну, життю і здоров’ю).

Розмір франшизи встановлюється за бажанням клієнта, він може бути вказаний в гривнях або відсотках від страхової суми за договором. Франшиза є безумовною, тобто вираховується при встановленні розміру страхового відшкодування по кожному та будь-якому випадку.

«Завдяки універсальності нових продуктів ними зможуть скористатися власники або орендарі дуже широкого діапазону приміщень: від квартири, дачі або невеликого власного гаража на території кооперативу до офісного приміщення або заводу площею в кілька гектарів, – каже Тетяна Новицька, заступник Голови Правління Страхової Групи «ТАС». – Страхова сума може визначатися вимогами контракту, орендодавця, контролюючого органу, тоді вона невелика – від 10 до 50 тис. грн. Якщо ж приміщення розташоване по сусідству з «дорогим» об’єктом (ювелірним магазином, автосалоном, приміщенням, де зроблений дорогий ремонт), то розмір страхової суми може досягати сотень тисяч гривень. Іноді страхування пов’язане з вимогою орендодавця або іноземних інвесторів, в такому випадку страхова сума може бути значно вище і встановлюється в гривневому еквіваленті від певної суми в євро або доларах США».