Porsche Finance Group збільшила обсяг фінансування автомобілів майже в 3 рази в першому півріччі 2012 року

Компанія Porsche Finance Group, яка спеціалізується на фінансуванні автомобілів Volkswagen, Audi та Porsche, успішно завершила перше півріччя поточного року. За перші шість місяців 2012 року компанія забезпечила фінансування кредитними та лізинговими договорами купівлю 2617 автомобілів, що майже в 3 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому кількість активованих лізингових договорів склала 820, що в 1,7 разу більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, кількість кредитних договорів відповідно зросла майже в 3,5 до 1797. Загалом за 6 місяців 2012 року Porsche Finance Group профінансувала більше автомобілів, ніж за цілий 2011 рік.

За оцінкою Porsche Finance Group, в Україні частка автомобілів, реалізованих за допомогою фінансування, знижується, і на сьогоднішній день складає близько 15% від загальної кількості проданих транспортних засобів. Незважаючи на дану негативну тенденцію, частка автомобілів Volkswagen та Audi, реалізованих за допомогою кредитних та лізингових договорів, складає близько 25%.

Майже 98% портфелю компанії складають автомобілі Volkswagen і Audi. Серед моделей Volkswagen, придбаних з фінансуванням, лідирують Polo Sedan, Passat B7, Tiguan, Touareg NF. Щодо лінійки Audi, то найбільшим попитом користуються моделі: A6, Q7, A7 Sportback та Q5.

«На початку року у нас були надзвичайно амбіційні плани – ми розраховували профінансувати 3500 автомобілів, – коментує результати пан Йозеф Граф, голова правління Porsche Finance Group. – Однак вже зараз зрозуміло, що, скоріше за все, завдяки нашій зваженій стратегії та активній діяльності наших дилерів, ця цифра буде наближена до 5000».

 Porsche Finance Group представлена в Україні компаніями «Порше Лізинг Україна» та «Порше Мобіліті». Вони є власністю австрійського «Порше Банку», який в свою чергу належить до «Порше Холдингу» (концерн Volkswagen). В Україні Porsche Finance Group надає послуги фінансового, оперативного лізингу та кредитування автомобілів Volkswagen, Audi та Porsche як для юридичних, так і для фізичних осіб, і є лідером ринку фінансування автомобілів.