Обсяги лізингу, що надається банками, зростають  синхронно з небанківським сегментом – підсумки 2 кварталу  2024 року

Асоціація лізингодавців України, проаналізувавши звітність, оприлюднену Національним банком, відзначає збереження тренду на зростання кількості і вартості лізингових угод в звітному періоді в банківському сегменті.

Так, вартість нових  угод, укладених банками за другий квартал 2024 рік, склала 4,8 млрд. грн. що на  45% більше порівняно з тим самим періодом минулого року.

Послуги фінансового лізингу в першому кварталі загалом надавали 21 банків – на три оператори більше, ніж минулого року. До найбільш активних банків за результатами року входять: Таскомбанк (25,6% від вартості нових угод всіх банків), ПУМБ (23,1%) та Приватбанк ( 21,4%).

Банківський портфель лізингових угод на звітну дату  склав 8,8 млрд. грн, що є більше на 33% з порівняно з тим самим періодом минулого року. Трійка найбільших банків за розміром лізингового портфелю має частку в 62,5 % від загальної вартості портфелів банків. П’ятірка лідерів за розміром портфеля незмінна: ПУМБ, Таскомбанк, Приватбанк, Укрексімбанк та Кредобанк.

Частка юридичних осіб в нових лізингових угодах з банками склала 93,3%, інші 6,7% надані в роздріб фізичним особам. В портфелях частка юридичних осіб склала 91,5%,  інші  8,5% фізичні особи.

Прес-Служба
+38 093 381 51 00

[email protected]
www.uul.com.ua
www.facebook.com/leasingUkraine

Довідка:

Асоціація «Українське Об’єднання Лізингодавців» – створена в 2005 році як добровільне об’єднання професійних учасників ринку лізингу. З цього ж року Асоціація входить до складу конфедерації LEASEUROPE зі штаб-квартирою у Брюсселі, що об’єднує асоціації 31 європейської країни. До складу Українського об’єднання лізингодавців входять учасники, які генерують понад 80% українського лізингового нового бізнесу. В 2019 Асоціація стала грантоотримувачем Проекту USAID/FST.