Український бізнес закликає світ до ленд-лізу для підприємців

Українські підприємці розпочали роботу над аналогом ленд-лізу — спеціальною програмою відновлення бізнесу, для тих підприємств, які постраждали від війни.

Суть програми полягає в тому, що підприємцям будуть надаватися техніка й фінансування на пільгових умовах, яких в Україні досі не було. Гроші будуть дешевими, довгими, а ризик втрати техніки лежатиме на фінансовому партнері, щоб підприємець не був зобов’язаний розраховуватися з кредитором, якщо втрата техніки/обладнання станеться через воєнні дії.

Серед партнерів у наданні привабливих умов для відновлення бізнесу розглядаються європейські та американські банки, інші фінансові організації, виробники й постачальники техніки, лізингові та інші галузеві асоціації, тощо. Активні перемовити тривають, а для того, щоб донести партнерам важливість ленд-лізу для українських підприємців, ініціатори збирають реальні кейси бізнесу, який постраждав від війни. Саме завдяки ним буде передано масштаб збитків українського бізнесу. 

Програма буде підготовлена за посередництва та фінансової участі української лізингової компанії «ЕСКА Капітал».

«Зараз ми збираємо історії підприємців, які постраждали від війни, щоб централізувати їх та достукатися до західних партнерів. Так як президент звертається до урядів країн, просячи конкретну зброю, ми будемо звертатися до приватних компаній, просячи конкретну техніку та її необхідну кількість. Наша мета — набути масового характеру програми, але водночас зберегти за нею справжні історії конкретних людей», — коментує Антон Дядюра, підприємець.

Поділитись своєю історією підприємці можуть через спеціальну форму: https://eskafinance.com/landlease-for-biz 

«Війна розпочата російською федерацією завдала великих збитків українському бізнесу. Ми маємо об’єднуватись, шукати нові шляхи співпраці та звертатися за допомогою до західних партнерів. Україна перебуває в унікально жахливій ситуації, але й з унікальними можливостями. Ними необхідно скористатися», — додає Сергій Васьков, підприємець.

Ідея

Велика кількість підприємців були змушені покинути свої рідні міста через війну. У багатьох із них техніка/транспорт та інші активи були знищені ракетними та бомбовими ударами. Велика кількість успішних підприємців, які роками вкладали в розвиток свого бізнесу одночасно втратили все… Разом з активами були втрачені й робочі місця для багатьох співробітників, втрачено джерело доходів багатьох сімей.

Зараз ці підприємці можуть покладатися тільки на себе і на свої власні обмежені ресурси. Доступ до фінансування унеможливлений, а власним коштом відновити все, що зароблялося роками надзвичайно важко.

Компенсувати мільярдні втрати всім підприємцям наразі неможливо, але надання механізму для відновлення роботи дозволить поступово відробити втрачене. Таким механізмом може виступити “ленд-ліз” техніки від міжнародних партнерів.

Партнерами можуть виступати великі будівельні компанії, транспортні компанії, виробники та постачальники техніки/транспорту Європи, США, Кореї, Японії. Поставка техніки відбуватиметься не на безоплатній основі, а на умовах придбання техніки на виплат зі строком оплати до 120 місяців.

Ініціатором програми виступає компанія «ЕСКА Капітал». Шляхом придбання на виплат техніки у партнерів на спеціальних умовах можливо сформувати пул техніки та транспорту для надання підприємцям, які втратили своє майно. Умови передбачають довгий строк повернення тіла техніки та мінімальний авансовий платіж для клієнта.

Механізм реалізації через “Еска Капітал”:

  • Збирають історії підприємців, які зазнали втрат через війну (ми зараз тут);
  • Роблять інформаційні матеріали для залучення партнерів та опис програми: лендинг із фото/відео та особистими історіями, потребами зараз (ми зараз тут теж);
  • Презентують програми (пітчинг з ідеєю та потребами, як стати партнером, хто ми і наш бекграунд);
  • Запускають інформаційну програму орієнтовану на іноземних партнерів: асоціації європейських лізингодавців та інші галузеві асоціації, транспортні компанії, будівельні компанії, виробники
  • Розсилають матеріалів, ведення перемовин та фандрайзинг;
  • Підписують угоди з партнерами, доставка техніки в Україну та передача в лізинг клієнтам, збір платежів та розрахунок з партнерами.

Мета

Відновлення економіки України через новий фінансовий інструмент.

Форма подачі реальних історій від підприємців:

Про авторів ідеї:

Антон Дядюра, 

Генеральний директор та керівний партнер лізингової компанії «ЕСКА Капітал» та співзасновник фінансової компанії для підприємців Safra Finance. Фінансист. 13 років досвіду управління бізнесом.

[email protected]

Сергій Васьков,

Співзасновник та керівний партнер лізингової компанії №1 в сегменті роботи з МСБ — «ЕСКА Капітал» та фінансової компанії для підприємців Safra Finance. 13 років досвіду управління бізнесом.

[email protected]

Сайт компанії «ЕСКА Капітал»: https://eskacapital.com/ua 

Фейсбук: https://www.facebook.com/eskacapital 

Для ЗМІ:

Марина Юсин, комунікаційниця: [email protected], +3080683074868, +351912162909