Представники росії виключені ще з одного авторитетного міжнародного об’єднання – LEASEUROPE

Європейська федерація лізингодавців Leaseurope щойно виключила російську структуру «Об’єденьонная лізінговая асоциация» (ОЛА) зі свого складу. Це відбулося з ініціативи лізингової спільноти України та ще цілого ряду інших демократичних країн, які не хотіли би перебувати в одній структурі з представниками країни-агресора.

Генеральний директор Leaseurope Енн Валетт поінформувала вчора ввечері директора Асоціації лізингодавців України Марину Масіч про цей акт солідарності з нашим бізнесом та нашим народом: «23 березня 2022 року відбулося чергове засідання Ради директорів Leaseurope. На порядку денному було питання про ситуацію в Україні та потенційний вплив на Leaseurope та її учасників. Після обговорення, члени Правління ухвалили рішення про негайне припинення членства російської лізингової асоціації ОЛА».
Тож тепер у списку членів лізингового об’єднання Європи – лише представники демократичних країн Європи, всього 43 учасники.

Українська Асоціація лізингодавців стала членом Leaseurope ще в 2005 році. Штаб-квартира організації знаходиться у Брюсселі. Членство в цій організації є свідченням прагнення країн-учасниць до європейських стандартів ведення бізнесу та сповідання однакових цінностей і стандартів. Національні представники європейських країн, які входять у Leaseurope, репрезентують інтереси близько півтори тисячі лізингових компаній та охоплюють 92% європейського лізингового ринку.