Між Радою підприємців (орган Уряду України) та Асоціацією лізингодавців України підписано Меморандум про співпрацю

В грудні цього року між Асоціацією лізингодавців, єдиним представником ринку лізингу, та Фондом розвитку підприємництва (ФРП) підписаний Меморандум про співпрацю та взаємодію.
Головна мета спільних зусиль, закріплених в Меморандумі, є підвищення обізнаності підприємців про переваги лізингу та забезпечення їх доступу до цього фінансового інструменту, а також розвиток ринку лізингу в цілому.

Марина Масіч, гендиректор Асоціації лізингодавців, підписуючи Меморандум зазначила: «Ми надзвичайно раді укласти цю угоду з такою авторитетною фінансовою установою як Фонд розвитку підприємництва, який є уповноваженим розпорядником Мінфіну в Програмі «Доступний лізинг 5-7-9%», та багатьох інших державних програмах. Спільний намір про співпрацю свідчить про розуміння державою важливості фінансового лізингу як інструменту розвитку бізнесу та інноваційного оновлення зношених засобів виробництва. Фонд та Асоціація домовилися про кооперацію в напрямку створення передумов для кращого доступу українського бізнесу до лізингових послуг, про просвітницьку діяльність щодо можливостей та переваг лізингу в порівнянні з іншими способами фондування, про залучення в лізинг міжнародних інвестицій, та багато іншого. Ми надзвичайно вдячні ФРП та Уряду в його особі за довіру та підтримку галузі, яка, в свою чергу, потужно підтримає реальний сектор економіки України».


В рамках Меморандуму, сторони проведуть серію тренінгів, семінарів для підвищення фінансової грамотності українських підприємців, а також різних заходів для розвитку ринку лізингу та його інноваційних напрямків.