ЕСКА Капітал фінансує фермерів

Фермер завжди мріє про нову сучасну техніку. Якою б дорогою вона не була, це гарна інвестиція у аграрний бізнес. Де взяти гроші на модернізацію, не вдаючись до обтяжливих кредитів та не виводячи коштів з обігу? Лізинг приходить на допомогу.

«Реальна фінансова підтримка вашого бізнесу» — це спецпроект Agravery.com та ЕСКА Капітал про нові можливості для фермерів. Тут розповідаємо про вдалі кейси маленьких виробників з придбання потужної техніки.

Фермер Віктор М’ялківський має господарство загальною площею 22 га, яке належить всій родині та розташовано в Київській області Білоцерківського району. Віктор Петрович — звичайний фермер, який розпочав свою сільськогосподарську діяльність ще в 2000 році. Аграрій має в сівозміні пшеницю, ячмінь та сою. В планах на найближчий рік — розпочати вирощування кукурудзи. Але ця культура потребує додаткової техніки.

Донедавна фермер обробляв посіви дуже старою технікою: трактором ЮМЗ та радянським гусеничним ДТ-175М «Волгарь». Та з часом постала критична необхідність у комплектації автопарку сучасними сільськогосподарськими машинами: старі трактори зносилися, постійно ламаються, тому фермеру стало важко працювати на них, і він замислився над модернізацією господарства.

Придбання нової техніки — це дуже дорого і наразі у фермера немає 100% коштів на новий трактор. Тому оптимальним варіантом для пана Віктора стала купівля трактора у лізинг за новою програмою «YTO Finance». Ми поспілкувалися з Віктором М’ялківським, щоб дізнатися, наскільки вигідно сьогодні брати дрібним фермерам сільськогосподарську техніку у лізинг, як проходить процедура оформлення угоди, і які процентні ставки пропонуються покупцеві. Та саме головне — які враження у фермера від нового трактору YTO-ELX1054.

У минулому фермер Віктор мав невдалий досвід співробітництва з лізинговою компанією, коли його обдурили на 60 000 грн. Він хотів взяти комбайн в лізинг, але через недобросовісність шахрайської компанії, так і не побачив ні нової техніки, ні своїх грошей. У аграрія сформувалася недовіра до лізингових компаній в цілому. Через деякий час фермер приїхав на аграрну виставку, де мав змогу познайомитися з лізинговою компанією ЕСКА Капітал.

«Приїхавши на виставку сільськогосподарської техніки у Київ, я дізнався про існування лізингової компанії «ЕСКА Капітал». Я дуже хотів трактор YTO-ELX1054, але на придбання його в мене не вистачало коштів. І тоді мені менеджер на виставці розповів про компанію ЕСКА Капітал, і те, що вона виступає фінансовим партнером «YTO UKRAINE». Незважаючи на негативний досвід з лізингом, я вирішив спробувати скористатися цим фінансовим інструментом ще раз. Мене звабила нова програма фінансування «YTO Finance», — говорить Віктор М’ялківський. Ця програма є дуже вигідною для фермерів.«Я задоволений якістю послуг лізингової компанії ЕСКА Капітал, бо більш ніде немає таких умов фінансування та лояльного відношення до клієнтів, а головне те, що я відновив довіру до лізингових компаній взагалі. ЕСКА Капітал миттєво оформила всі документи, я був дуже вражений таким підходом до клієнтів» — розповідає фермер.

Нова програма фінансування «YTO Finance» передбачає такі умови розстрочки:клієнт платить аванс в розмірі 40% та вносить тільки 700 $, якщо техніка на 50 кінських сил; 800 $, якщо техніка 80 к.с. і 1000 $ – від 105 до 140 кінських сил. В названу суму входять: страховка, реєстрація трактора та всі інші обов’язкові платежі, а решту 60% клієнт повертає протягом 9-ти місяців. Без будь яких відсоткових платежів!Трактор у лізинг для фермера на практиці виявився вигідною інвестицією у власний аграрний бізнес. Віктор Петрович зізнався: він навіть не підозрював, що взяти сільськогосподарську техніку в лізинг можна не лише вигідно, а й без зайвих клопотів та витрат дорогоцінного часу.

Аграрій приємно вражений своїм новим трактором YTO-ELX1054. Визначальними показниками цього трактора являється його надійність та економічність. Цей трактор має 105 кінських сил, тому фермер задоволений його потужністю. «Великою радістю для мене стало те, що новий трактор має кондиціонер в кабіні. Ще він досить потужний та має високопродуктивний 6-ти циліндровий двигун, який здатний витримувати великі навантаження і не перегріватися. Запас крутного моменту у 26% гарантує, що трактор може без проблем працювати з великими агрегатами за будь-яких умов. Якщо порівнювати трактор з аналогами, то в нього рівень витрат палива менший на 20−25%, це забезпечує економію на кожному обробленому гектарі. Ну і ще одним приємним бонусом для мене є радіо, як кажуть: «І працювати в радість» — ділиться враженнями Віктор М’ялківський.

Отже, лізинг для аграріїв може бути дійсно дуже вигідним вибором та зручним і прозорим, щоб почати оновлювати та розширяти парк техніки не лише сільськогосподарськими машинами, які були вже у використанні, а й найкращими зразками світового тракторобудування. Головне для фермера — це правильно оцінити свої можливості та потреби, знайти такого лізингодавця, який запропонує умови, що вигідні усім сторонам контракту. Для пана Віктора стала знахідкою лізингова компанія ЕСКА Капітал, яка відновила довіру та запропонувала дуже вигідні умови фінансування.

Джерело