Делегація провідних банкірів з Ефіопії вивчає досвід побудови українського ринку лізингу за сприяння МФК.

22 – 28 липня відбувається візит представників Банку розвитку Ефіопії (БРЕ) та Національного банку Ефіопії (НБЕ) до України. За рекомендацією International Finance Corporation, делегація обрала Україну для вивчення досвіду розвитку ринку фінансового лізингу та звернулась до Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців” за сприянням у вивчені досвіду та розуміння проблематики.

В ході візиту делегація зустрічається з НБУ, Верховною Радою, постачальниками лізингових компаній та самими лізингодавцями, а також заплановано велику зустріч з Асоціацією “Українське об’єднання лізингодавців” з метою

26 липня, в рамках ознайомчого візиту представників Банку розвитку Ефіопії (БРЕ) та Національного банку Ефіопії (НБЕ) до України, делегацію гостинно приймала компанія VAB Лізинг. В участі також прийняти участь директор Асоціації «Українське Об’єднання Лізингодавців» Марина Масіч та Роберт Хоманс (Robert Homans), який має значний досвід у реалізації лізингових проектів USAID, International Finance Corporation та Asian Development Bank.

В ході зустрічі, керівництво компанії VAB Лізинг на чолі з генеральним директором Людмилою Золотарьовою  поділились секретами ведення успішного бізнесу в сфері фінансового лізингу та обмінялись досвідом з ефіопськими колегами. Директор Асоціації Марина Масіч розповіла іноземним гостям про значний вклад компанії VAB Лізинг в розбудову асоціації та лізингового ринку України.

Представників Банку розвитку Ефіопії (БРЕ) та Національного банку Ефіопії подякували за змістовну зустріч та детальну інформацію і запевнили, що отримали багато корисної інформації яку планують застосувати у роботі в своїй рідній країні.