В Житомира прибули 17 нових автобусів, закуплених в лізинг за рахунок міського бюджету

У центрі Житомира представили 17 нових автобусів, закуплених в лізинг за кошти міського бюджету.

Участь в заході взяли керівники міста та області, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. За його словами, нові автобуси передадуть на баланс комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», і вже в травні цього
року вони вийдуть на маршрути.

Пан Зубко зазначив, що новий транспорт закупили за кошти міського бюджету, це зроблено в рамках впровадження в Житомирі транспортної реформи, спрямованої на поліпшення якості обслуговування жителів міста.

Також сьогодні журналістам уточнили, що 17 нових автобусів МАЗ коштували 53 млн 482 грн. Транспортні засоби пристосовані до пасажирів з обмеженими можливостями: обладнано відкидним трапом для інвалідного візка. Їх загальна пасажиромісткість – 72 особи, з них місць для сидіння – 27. Автобуси обладнані кондиціонерами, пристроями GPS, системами відеоспостереження, радіоустаткуванням, системою інформування пасажирів, зовнішнім гучномовцем для оголошення номера маршруту. До кінця року Житомир планує закупити ще 23 автобуси.