"Укргазбанк" профінансував лізинг екологічного транспорту для Хмельницького

Міський голова Олександр Симчишин зазначив, що нові машини запрацюють на вулицях обласного центру вже найближчим часом “Укргазбанк” уклав договір фінансового лізингу транспортних засобів для комунального підприємства у Хмельницькому. Вартість переданих в лізинг п’яти сучасних сміттєвозів, склала 18 млн грн.

Серед сучасних сміттєвозів – з функцією піднімання підземних контейнерів, сміттєвоз для великогабаритних відходів, а також сміттєвоз для приватного сектору. Це дасть змогу місту ефективніше та якісніше прибирати вулиці від сміття.

Нова програма фінансового лізингу “Укргазбанку” розроблена спеціально для комунальних підприємств України. Вона передбачає максимально зручні та лояльні умови фінансування, гнучкі графіки сплати лізингових платежів та надійне страхування переданого в лізинг майна. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що нові машини запрацюють на вулицях обласного центру вже найближчим часом.

“З “Укргазбанком” нам вдалося відпрацювати хороші умови по лізингу. Крім того, з “Укргазбанком” ми працюємо в частині альтернативної енергетики, енергоефективності. І от скажімо те придбання нової техніки, воно дасть нам змогу, по-перше, швидше вивозити сміття, по-друге, забезпечувати чисте місто, а отже сприяти кращому економічному стану”, – наголосив Симчишин.

Він додав, що цього року Хмельницький планує реалізувати ще низку екологічних проектів з “Укргазбанком”. Зокрема, облаштувати перші п’ять підземних сміттєвих контейнерів та придбати у лізинг електробуси.

Зі слів директора Хмельницької обласної дирекції “Укргазбанку” Євгена Братухи, фінустанова однією з перших почала кредитування еко-проектів для комунальних підприємств та приватного сектора.

“У Хмельницьку переміг на конкурсних засадах, запропонувавши найбільш вигідні умови. Адже місто буде сплачувати лише 16% річних. Місто отримало п’ятирічний кредит у 18 млн грн. На сьогодні на розгляді є ще кілька аналогічних проектів: закупівля спецтехніки, конгераційних установок, сонячних панелей”, – підкреслив Братух.

Впровадження еко-проектів стає важливою складовою сучасних міст. А завдяки підтримці профільних фінансових партнерів – ще й вигідним залученням небюджетних коштів.

https://www.5.ua/amp/novyny-kompaniy/ukrhazbank-profinansuvav-kp-na-umovakh-lizynhu-na-zakupivliu-avtobusiv-dlia-khmelnytskoho-168623.html