Трактор в лізинг

У Львові аграріїв навчали, як можна оновити техніку за допомогою лізингу.

Під час підготовки до посівної кампанії аграрії думають про нову техніку, обладнання. Дістати їх у своє розпорядження вони можуть двома способами: придбати чи взяти в оренду. Про ще один шлях — лізинг, розповіли сільгоспвиробникам Львівщини фахові експерти проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” під час тренінгу для представників малого та середнього бізнесу: «Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта», який відбувся у Львові за підтримки  ВГО Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України.

Лізинг надає реальну можливість бізнесу, особливо малому та середньому, оновлювати свої основні фонди, підвищувати конкурентоспроможність продукції, що випускається. Він є вигідною альтернативою банківському кредиту і ним вже користуються 43% малого та середнього бізнесу.

Тренер-консультант Проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” Олена Сухенко, яка має багаторічний досвід консалтингу в сфері фінансів, оцінки ризиків, кредитування та лізингу, побудувала тренінг на практичних прикладах роботи з лізингом.  В роботі тренінгу також взяли участь представники лізингових компаній України, які ознайомили учасників із пропозиціями лізингових послуг.

 «Застосування всіх можливих інструментів фінансування є важливим та актуальним для Львівщини. Адже в області щорічно збільшується посівна площа та валове виробництво продукції.  Підвищення ефективності виробництва також можливе за умови технологічного та технічного переоснащення, а це потребує більше фінансових ресурсів», – наголосила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

Президент асоціації сільськогосподарських дорадчих служб Іван Паньків зазначив, що він для себе відкрив багато нових особливостей, які до цього здавались буденними. Переконаний, що ця зустріч дала поштовх сільгоспвиробникам для їх
переосмислення та пошуку нових шляхів оптимізації бізнесу.

 Відтак аграрії області зможуть в подальшому використати набуті знання для фінансового та технічного забезпечення своєї господарської діяльності.