МВС візьме в лізинг

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив іпотечну програму купівлі житла для співробітників поліції, Нацгвардії та інших структур МВС.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, презентація відбулася на засіданні уряду 14 листопада. За словами міністра, програма лізингу житла для поліцейських відповідає світовим практикам.

Співробітник поліції зможе жити в квартирі, за яку поступово виплачує внески. Термін лізингу становитиме не більше 20 років. Під час нарахування виплати враховуватимуть склад сім’ї та вислугу років.

Так, якщо співробітник служить у структурах МВС від 5 до 10 років, то виплата зменшується на 15%, від 10 до 15 років – на 20%. Також Аваков зазначив, що система лізингу буде значним стимулом для продовження служби в поліції.

Міністерство внутрішніх справ внесло проект постанови про перерозподіл коштів, передбачених для міністерства на 2018 рік, щоб уже цього року 2 мільярди гривень були спрямовані на реалізацію лізингового проекту на придбання житла, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Арсен Аваков заявив, що МВС пропонує нову програму фінансового лізингу, щоб рятувальники і поліцейські змогли придбати власне житло на вигідних умовах.

“Розподіл платежу буде таким: за рахунок держави будуть компенсовані витрати з обслуговування договору-лізингу (100%) і частина лізингових платежів (до 40%). Сума компенсації буде залежати від стажу роботи та складу сім’ї”, – підкреслив міністр.

Аваков презентував іпотечну програму купівлі житла для співробітників структур МВС: Під час нарахування виплати враховуватимуть склад сімї та вислугу років 01

Він уточнив, що маючи вислугу від 5 до 10 років – щомісячний платіж зменшується на 10%; від 10 до 15 років – на 20%; від 15 років – на 30%. Крім цього, за наявності дітей платіж зменшується ще на 5% за кожну дитину.

Аваков презентував іпотечну програму купівлі житла для співробітників структур МВС: Під час нарахування виплати враховуватимуть склад сімї та вислугу років 02

Арсен Аваков зазначив, що для участі в програмі необхідно кілька умов: вислуга не менше 2 років, крім учасників бойових дій; не менше 5 років до виходу на пенсію; співробітник повинен перебувати на квартирному обліку; термін лізингу не більше 20 років. Також є опція дострокового погашення.

Окремо міністр зазначив, що сума щомісячної виплати не буде перевищувати 25 відсотків від грошового забезпечення.

Джерело: https://ua.censor.net.ua