Засідання Ради Директорів Українського об’єднання лізингодавців.

Відбулось спеціальне засідання Ради Директорів Асоціації “Українського об’єднання лізингодавців”.

19 червня відбулось спеціальне засідання Ради Директорів Асоціації “Українського об’єднання лізингодавців”. Його особливість полягала в тому, що у зборах вперше взяли участь представники партнерського Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» на чолі з його керівником Робертом Бондом (Robert Bond).

Крім того, до участі в Раді  була  запрошена  Катаржина Качмарек (Katarzyna Kaczmarek) – міжнародний експерт з багаторічним досвідом у сфері вендорного фінансування, яка прибула до України по програмі Проекту.

Пан Роберт Бонд наголосив на тому що Проект, який розпочав свою роботу в Україні в кінці 2016 року, розрахований на 4 роки і підтримки небанківського фінансування є критично важливою для досягнення цілей успішної трансформації фінансового сектору України. “Українське об’єднання лізингодавців” виступає стратегічним партнером Проекту і є важливою складовою його успіху. Пан Бонд підкреслив:

“В рамках співпраці з Асоціацією вже відбулось чимало заходів, а саме навчальні програми, стратегічні сесії, конференції та залучення провідних експертів галузі. Проект планує нарощувати активність підтримки лізингового ринку, але, за словами представника Проекту, підтримка буде надаватись лише учасникам Асоціації.”

Представник Проекту Іван Вишневський розповів про можливості та потенціал загальноукраїнського ренкінгу лізингових компаній, який донори пропонують запровадити для всіх лізингодавців в Україні. Основною перевагою ренкінгу є його публічність яка критична як для ефективного просування лізингу так і подальшого цивілізованого розвитку ринку. Він запропонував  Раді ще раз подумати про ці переваги та прийняти рішення про запровадження такого оцінювання в Україні, а Проект, зі свого боку, обіцяє йому всіляку підтримку.

Пані Качмарек поділилась досвідом організації вендорного фінансування у країнах Центральної і Східної Європи, дієвими підходами до застосування подібних програм  у сфері будівництва, інформаційних технологій та інших секторів економіки.

Учасники Ради директорів висловили надзвичайно велику подяку  Проекту USAID та американському уряду  в цілому за ту потужну підтримку, яку донор надає фінансовому і лізинговому ринку України.

Також багато схвальних відгуків отримала пані Качмарек, яка провела надзвичайно професійну стратегічну сесію, що збагатила  топ-менеджерів лізингових компаній новим досвідом.

В подальшому повномасштабний семінар на тему вендорного фінансування заплановано провести для всієї Асоціації лізингодавців.

Фото: https://sslinvest.com, http://epanekkinisis.gr