Українських селян завалять білоруськими комбайнами на суперпільгових умовах

Українських селян завалять білоруськими комбайнами на суперпільгових умовахБілорусь планує поставляти техніку для українських аграріїв і створити виробництво зі складання білоруської сільгосптехніки в Україні

Про це під час засідання міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва повідомив перший заступник прем?єр-міністра Білорусі Володимир Семашко, передають «Українські новини».

«Є дуже велика тема, яку ми повинні розробити у цьому році, максимум в наступному році. Україна поставила перед собою завдання подвоїти обсяг виробництва зерна. Ми готові допомогти Україні і на суперпільгових умовах за лізинговою схемою, через банківські пільгові кредити поставляти сільгосптехніку», – підкреслив Володимир Семашко.

При цьому заступник голови уряду Білорусі зазначив, що планується не тільки поставляти техніку, зібрану в Білорусі, але й організувати складальне виробництво в Україні.

Володимир Семашко підкреслив, що необхідно вжити невідкладних заходів з реалізації таких пропозицій.

«Потрібно не затягувати це, щоб за пару місяців ми вийшли на якусь конкретику і починали рухатися», – сказав перший заступник прем?єр-міністра Білорусі.

Реалізація такого проекту, за словами Володимира Семашка, забезпечить додаткові надходження до держбюджету України, а також створення нових робочих місць.

Як повідомляли «Коментарі», до 2017 року в Україні планується збільшити виробництво вітчизняних високопродуктивних комбайнів до 2500, а тракторів – до 12 800 штук. Такі плани можна здійснити при реалізації 5 інвестиційних проектів в області сільгоспмашинобудування за участю вітчизняних та провідних світових виробників. Разом з тим, держава має намір удосконалювати програми лізингу і сприяти створенню машинно-тракторних станцій, які допоможуть дрібно- і середньотоварним виробникам придбати техніку і отримувати необхідний сервіс.

Коментарі